Carlet aprovarà mesures dràstiques per a frenar l’expansió del coronavirus a la localitat

Maria Josep Ortega: "Cal recordar a la població que l'incompliment és un delicte contra la salut pública i que estaràs afavorint la transmissió del virus

L’Ajuntament de Carlet aprova este dijous en el ple municipal mesures extraordinàries per a frenar els contagis al municipi i que entraran en vigor este divendres i fins a l’1 d’octubre. Salut Pública va informar que entre el 2 al 15 de setembre les dades acumulades de casos actius per coronavirus a Carlet és d’un centenar de persones. El ple municipal aprovarà esta vesprada, en forma de decret, les mesures i es comunicaran amb un ban al poble.

Entre les mesures extraordinàries, el consistori tancarà parcs, jardins i zones de jocs infantils o esportives urbanes i suspendrà tots els actes públics, culturals, festius, esportius o d’oci.

Així mateix, tancarà els espais culturals i esportius. La mesura afecta la Casa de la Cultura, el Teatre Giner, el Poliesportiu, i el pavelló cobert (a excepció de competicions federades a porta tancada i sense públic). També tancarà el cementeri municipal, excepte per als serveis funeraris de soterraments, amb aforament màxim de 10 persones.

La biblioteca municipal tindrà un horari restringit i només es dedicarà a préstecs i devolucions de llibres de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i dimecres de 17 a 19 h.

Les reunions d’associacions en les instal·lacions municipals també queden restringides. El consistori recomana la limitació de les reunions socials tant en espais públics com en privats.

Maria Josep Ortega: “Cal recordar a la població que l’incompliment és un delicte contra la salut pública i que estaràs afavorint la transmissió del virus

L’Ajuntament de Carlet ha fet una crida a la serenitat i a la calma i ha assenyalat que en funció de l’evolució de la pandèmia es prendran o s’alçaran les mesures aprovades.

Així mateix, recorda a la població que és “imprescindible” seguir les recomanacions i complir la normativa i recorda la recomanació de portar la mascareta de manera obligatòria, respectar la distància de seguretat i rentar-se les mans de manera freqüent.

L’Ajuntament de Carlet mitjançant la Policia Local i Guàrdia Civil incrementarà els treballs de vigilància en terrasses, parcs i espais públics i s’instarà les forces de seguretat per tal que apliquen la normativa de manera exhaustiva. Així mateix, l’Ajuntament ha informat que reforçarà la desinfecció dels espais i instal·lacions públiques.

El consistori remarca que si algun veí ha estat requerit per les autoritats sanitàries per una prova PCR, ha d’acudir i respectar l’aïllament des del moment en què el criden i fins que tinga el resultat. “Cal recordar a la població que l’incompliment és un delicte contra la salut pública i que estaràs afavorint la transmissió del virus”, manifesta.

CatalanSpanish