Carlos Mazón: “La Diputació impulsarà la millora del node metropolità Alacant-Elx”

El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha apostat per optimitzar les infraestructures del node Alacant-Elx.

El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha apostat per optimitzar les infraestructures del node Alacant-Elx amb la finalitat de configurar una “vertadera àrea metropolitana que treballe i es promocione unida”. Així ho ha expressat aquest matí en la inauguració del fòrum organitzat per la Unió Empresarial de la província d’Alacant -UEPAL-, on ha qualificat aquestes dues ciutats com un dels pols d’atracció més estratègics del Mediterrani espanyol i del sud d’Europa des del punt de vista turístic, econòmic, empresarial i social.

La temàtica de la trobada ha versat sobre ‘La regió funcional Alacant-Elx, nus de desenvolupament del sud-est mediterrani’. En ell ha participat més d’un centenar de persones del món empresarial, financer i polític del territori, així com els respectius alcaldes d’aquestes localitats, Luis Barcala i Carlos González.

Mazón, després d’inaugurar la jornada celebrada en la Cambra de Comerç d’Alacant amb seu a Elx Parc Empresarial, ha assegurat que “hem avançat molt des del punt de vista empresarial i industrial”, al mateix temps que ha concretat que els emprenedors “ja viuen la realitat de la connexió del node Alacant-Elx en l’àmbit industrial, comercial i social”.

No obstant això, ha insistit que “som les administracions, i ací expresse el meu compromís com a responsable de la institució provincial, un dels eixos clau en el vertader aprofitament que les dues ciutats juntes poden tindre”.

En aquest sentit, ha concretat que des de la Diputació “estem donant suport als projectes estratègics d’Alacant, amb aqueixa capitalitat digital, i d’Elx, amb el seu Centre de Congressos”, però ha matisat que “hem de fer alguna cosa més, hem d’unir aqueixes iniciatives comunes perquè ens puguen catapultar des del punt de vista de les nostres infraestructures a una vertadera àrea metropolitana real, que treballe i es promocione unida”.

També ha puntualitzat que correspon a cadascun dels municipis, “mantenint la seua personalitat i la seua uniformitat”, aprofitar aqueixes sinergies.

Finalment, Carlos Mazón ha avançat que la Diputació d’Alacant intensificarà les reivindicacions al Govern d’Espanya per a reclamar millors infraestructures, fonamentalment en inversions ferroviàries i de carreteres, en tant que permeten “millorar l’ocupació i són transcendentals per al desenvolupament econòmic de totes dues localitats i de tot el territori provincial”.

CatalanSpanish