09:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Carmen de Rosa dimiteix com a presidenta de la Falla del Mercat

Carmen de Rosa, copresidenta de la Falla del Mercat, ha presentat hui la seua dimissió per “no compartir els valors de la Fundació Francisco Franco”, a la que probablement Federico Bixquet, l’altre copresident, probablement anava a nomenar.

Bixquert havia convocat fins si tot un acte per al 16 de març on estava prevista l’assistència de la filla del dictador, Carmen Martínez Bordiu i el net Luis Alfonso de Borbón. La notícia ha eixit a la llum pública pel correu electrònic que Ricardo Alba, secretari fins fa uns dies de la Fundació Francisco Franco, va enviar a un soci de la mateixa convidant-li a un acte que se celebrarà en la carpa de la Falla del Mercat el pròxim 16 de març.

De Rosa, que també presideix l’Ateneu Mercantil i és la mare de la fallera major del 2014, Carmen Sancho de Rosa; ha manifestat estar “farta d’insults i enfrontaments, raó per la qual he decidit deixar-ho” i ha assenyalat que la seua dimissió és permanent. La ja exdirectiva de Plaça del Mercat Central va assegurar que s’oposarà a aquest nomenament en la junta directiva que s’han de produir dimarts que ve.

 Aquesta és la segona polèmica en poc temps en la qual es veu immersa aquesta històrica comissió, ja que està en ple procés judicial amb un exfaller que va patrocinar la falla del 2014 i que reclama una exclusivitat i una indemnització amb la qual la comissió no està d’acord.

La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) (oficialment en castellà: Fundación Nacional Francisco Franco) és una organització no governamental espanyola que declara com a objectius la difusió de la personalitat de Francisco Franco i dels assoliments del seu règim, així com el foment de la investigació sobre l’Espanya de Franco. La Fundació va saltar a la fama el 2003, quan es va denunciar en els mitjans de comunicació l’existència de subsidis estatals per a la informatització del seu arxiu quan sols es permet l’accés als seus fons a historiadors relacionats amb l’extrema dreta.

Últimas noticias

Contenido relacionado