Carmen Montón va obtenir un màster plagat d’irregularitats

La ministra de Sanitat va aprovar amb nota la meitat de les assignatures sense assistir a classe ni tractar amb els professors

La Universitat Rei Juan Carlos torna a veure’s embolicada en polèmica. Després de Cristina Cifuentes i Pablo Casado, ara és el torn de Carmen Montón, la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social. Montón va realitzar un màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere en el curs 2010/2011, quan era diputada del PSOE i portaveu d’igualtat, i s’han trobat diverses irregularitats.

Segons les informacions obtingudes per eldiario.es, va començar aquests estudis quan la meitat de les assignatures ja havien finalitzat i en sis d’elles (d’un total de 12 més un treball final) va traure tres excel·lents, un notable i dos aprovats sense tenir contacte amb els seus professors. A més, va abonar la matrícula tres mesos després que finalitzara el termini. Una altra de les anomalies presentades és que la data del seu títol oficial no coincideix amb la resta del seu expedient.

Rovira  

Així i tot, eldiario.es assenyala que es va reunir dimarts passat amb la ministra per a conèixer la seua versió i, a diferència de Cifuentes i Casado, Montón sí va mostrar la documentació i va donar accés a revisar els papers, entre els quals es trobava una còpia del seu treball de finalització de màster.

Professors imputats en els màsters de Cifuentes i Casado

Enrique Álvarez Conde, director de l’institut que va organitzar els màsters de Cristina Cifuentes i Pablo Casado (ara clausurat per les nombroses irregularitats) i imputat en la investigació judicial dels mateixos, va ser un dels professors que li va atorgar a Carmen Montón un excel·lent. Una altra de les seues professores va ser Laura Nuño, qui també està imputada en el cas Cifuentes i va presentar la seua dimissió com a subdirectora, indicant que desconeixia qui va falsificar la seua signatura en les actes dels estudis de l’expresidenta madrilenya. A més, en el claustre del curs, també apareixen els noms d’altres professors imputats en este cas: Pablo Chico de la Cámara y Clara Souto.

Una roda de premsa per a “rebatre”

Carmen Montón ha indicat, a través del seu compte de Twitter, que este mateix dilluns donarà una roda de premsa per a “rebatre” la informació. Segons ha avançat la ministra en Cadena SER, ja ha parlat amb el president Pedro Sánchez i amb la vicepresidenta Carmen Calvo per a donar explicacions. “Em faig responsable dels meus actes, però no de les possibles irregularitats que hagen comès uns altres. No he rebut tractes de favor”, ha assenyalat Montón.

Carmen Montón

Quan es van donar a conèixer les irregularitats del màster de Cifuentes, Pedro Sánchez va demanar la dimissió d’esta com a presidenta de la Comunitat de Madrid.

PublicitatJuega Limpio Orihuela