La Policia Local d’Alacant aconsegueix un Carnestoltes sense botellot desplegant un ampli dispositiu durant tota la nit i decomissa 650 litres d’alcohol

Els agents de la Policia Local d'Alacant van decomissar durant tota la nit 650 litres d'alcohol i van alçar un total de 286 actes, de les quals 259 són per consum d'alcohol en la via pública i 27 per incomplir l'ordenança de neteja

Alacant a 3 de març del 2018. La Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que més de quaranta mil persones van celebrar la festa del Carnestoltes a Alacant la nit del dissabte 2 al diumenge 3 de març, on la Policia Local d’Alacant i els voluntaris de Protecció Civil van atendre 182 intervencions, de les quals 52 van ser per assistències sanitàries amb ferits lleus, amb 30 intoxicacions etíliques i un total de 10 trasllats a l’hospital, en el lloc de comandament preventiu i les carpes sanitàries situades en el centre de la ciutat.

A més enguany, per primera vegada, es va organitzar per a aquesta celebració un dispositiu preventiu i de seguretat amb controls fixos i itinerants, impulsat per la Policia Local amb el qual s’ha aconseguit aconseguir evitar el botellot del Parc de Canalejas, la Platja del Postiguet i que es reuniren allí milers de menors bevent com en anys anteriors, reduint així el consum de begudes alcohòliques en tota la ciutat, sobretot entre menors.

Els agents de la Policia Local d’Alacant van decomissar durant tota la nit 650 litres d’alcohol i van alçar un total de 286 actes, de les quals 259 són per consum d’alcohol en la via pública i 27 per incomplir l’ordenança de neteja.

El dispositiu organitzat per l’Ajuntament d’Alacant, per a coordinar i atendre les possibles incidències i emergències i vetlar per la seguretat en la zona, ha comptat amb 180 agents de policia i voluntaris de Protecció Civil en els punts d’assistència sanitària.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha felicitat els efectius policials i voluntaris de Protecció Civil desplegats per la ciutat destacant que “amb el seu excel·lent treball han fet possible celebrar a Alacant un Carnestoltes molt diferent del d’altres anys sense botellots ni incidents greus”, al mateix temps que ha subratllat que “és necessària una major implicació de tots educadors, famílies i administracions per a donar alternatives als nostres joves i conscienciar-los que diversió no és igual a alcohol”.

En el Lloc de Comandament Avançat de la Rambla de Méndez Núñez, i les dues carpes d’assistència sanitària situades en la zona del Teatre i Avinguda de Doctor Gadea amb voluntaris de Protecció Civil i policies on durant tota la nit van realitzar un total de 182 intervencions, de les quals 52 per assistències sanitàries amb ferits lleus i 10 trasllats a l’hospital, i un total de 30 intoxicacions etíliques.

En les carpes hospital es van atendre a més 10 persones amb ferides i corts, 6 traumes, 1 mareig, i algunes indisposicions entre altres. Respecte als menors es van atendre cinc menors d’edat on va intervindre la Policia Local d’Alacant, localitzant als pares que van haver de desplaçar-se al Lloc de Comandament Avançat per a recollir als menors afectats.

Des de Protecció Civil destaquen que el punt sanitari de major incidència va ser el situat en Rambla de Méndez Núñez i la zona del Teatre, i no es va realitzar cap assistència sanitària en la carpa de Doctor Gadea, a diferències d’altres anys que es van atendre desenes d’intervencions per intoxicacions etíliques. Les ambulàncies han treballat per a realitzar també trasllats, de les persones que requerien assistències, des del lloc on es trobaven a les carpes sanitàries distribuïdes en tota la zona centre. Així mateix també s’han realitzat intervencions sanitàries per ferides, colps i corts.

En aquest sentit, els voluntaris han treballat també amb intervencions no lesives, en col·laboració i auxili a Policia Local i altres intervencions no sanitàries amb més d’un centenar d’actuacions. Durant la vesprada en el Carnestoltes infantil de la Rambla de Méndez Núñez, es van localitzar als pares de xiquets extraviats.

Intervencions de la Policia Local.
Segons la Policia Local d’Alacant es va intervindre per a dissoldre quatre batusses amb quatre lesionats, dos d’ells agents de Policia Local d’Alacant i dues persones detingudes. La primera baralla es va produir a les 2.43 hores al carrer San José amb dos ferits, amb posterioritat els efectius van dissoldre una batussa a les 2,39 hores Rambla de Méndez Núñez amb un detingut.

Així mateix a les 3.47 hores la policia és comissionada per a intervindre per trobar-se una dona amb intoxicació al carrer Llauradors, en la qual el nuvi es nega al fet que siga atesa. Els agents van ser agredits per aquest home de 29 anys i nacionalitat mexicana, que va ser detingut per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat, i en la intervenció van resultar ferits dos policies locals, que van necessitar assistència sanitària.

Finalment es va dissoldre una altra batussa a les 5.06 al carrer Major on estaven implicades quinze persones, i en una agressió a un home al carrer Pintor Murillo.

Atestats per Conductor influenciat per begudes alcohòliques.
La Unitat d’Atestats de la Policia Local ha instruït diligències i alçat atestat imputant entre les 23,42 i les 5.16 hores a tres persones per conduir influenciat per begudes alcohòliques, en Paseíto Ramiro, Montesinos i Avinguda d’Elx i intervingut en cinc accidents de circulació amb danys materials i tres ferits.

Les unitats policials encarregades de vigilar les diferents zones de la ciutat en les quals s’ha produït major afluència de persones han sigut Policia del Servei Nocturn, GOIR, Unitat Fox, Canina, Policia de centre, i les unitats de Trànsit.

SPEIS.
Així mateix el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament d’Alacant (SPEIS) va extingir un incendi en un contenidor al carrer Verge Virtuts a les 3.10 hores.

Publicitat