El Carnestoltes arriba amb tres intensos dies al Grau de Castelló

Del 21 al 23 de febrer, el Districte Marítim es llançarà al carrer per a acollir la festa més celebrada de l'any, que es presenta amb novetats.

El nou recorregut de la Gran Desfilada del dissabte, una carpa en el port i la concentració de les activitats infantils en el renovat parc de la Panderola seran els principals canvis del Carnestoltes de Castelló 2020, que convertirà el Grau en escenari de desfilades, comparses, carrosses, xarangues i, per descomptat, d’un concurs de disfresses. I com a guinda, l’Enterrament de la Sardina, en la vesprada del diumenge, que posarà fi a un intens weekend per a donar curs a l’alegria.

A Castelló de la Plana el Carnestoltes es viu d’una manera diferent a altres llocs d’Espanya: curta… però intensa! Concentrat en tres dies en què oblidar-se de les penes, posar-se la màscara i la disfressa… i eixir al carrer a gaudir-lo. És l’eixelebrada avantsala a la Quaresma cristiana, preludi de la Setmana Santa.

Els festejos arrancaran este divendres, 21 de febrer, amb la Cridà infantil que partirà a les 18.30 hores del parc de la Panderola amb l’espectacle ‘La Música és la festa’, a càrrec de la companyia Drac Màgic Teatre. Posteriorment li seguirà una Cercavila des de la *Panderola fins a la tinença d’alcaldia, amanit amb Pitakumba Batukada. La recepció del Rei Carnestoltes, amb el lliurament simbòlic de la vara de comandament i un espectacle de música i llums de la companyia teatral La Fam, precediran al ‘sopar de sobaquillo’ –que compartiran penyes, colles i qui ho desitge–, seguida de música en la carpa amb el showman del Xerrac i Decajón.

El dissabte 22 de febrer acollirà els actes centrals del Carnestoltes. Els xiquets podran gaudir d’una Desfilada Infantil, a les 12.00 hores, acompanyat de l’espectacle d’animació ‘Píxels’ a càrrec de la Banda del Drac, al parc de la Panderola. A la vesprada, a les 17.15 hores, estan previstos un Taller de Màgia i l’espectacle ‘Màgia a Dues’. A les 19.00 partirà la Gran Desfilada, amb la participació del Rei Carnestoltes, comparses, carrosses, xarangues… i tot el seguici real. I per a rematar la vetlada, música en la carpa amb Rafa Ventura DJ, Patxi Ojana i un Remenber Festival.

El diumenge 23 de febrer arrancarà a les 12.30 hores amb l’espectacle ‘El bagul dels contes’, de la companyia Projecte Caravana. I a la vesprada, a les 18.00 hores, l’Enterrament de la Sardina al parc de la Panderola. A continuació, els Versots de Botafocs i la Desfilada de la Sardina, que posarà fi al Carnestoltes 2020.

“L’aposta del govern municipal per potenciar el transport públic, reforçat en estes dates, ajudarà a afavorir la mobilitat sostenible”, segons assenyala Jorge Ribes, responsable d’esta regidoria.

Per part seua, la regidora de Festes, Pilar Escuder, destaca “l’esforç d’estos últims anys per a potenciar l’atractiu d’una festa que guanya cada vegada més públic al Grau. Estem convençuts que continuarà creixent per la implicació de col·lectius, associacions i particulars, i pel suport que brindem a una celebració singular de la nostra ciutat i a la qual volem dotar de major atractiu turístic”.CatalanSpanish