Carrasco insisteix a saber qui van ser els autors de la provocació i com van accedir a l’Ajuntament

El buc obrirà les seues portes al públic el dissabte a les 11.00 del matí
Publicitat

La portaveu popular, Begoña Carrasco, exigeix a l’alcaldessa socialista, Amparo Marco, que òbriga immediatament una recerca interna per a aclarir els fets esdevinguts ahir en la plaça Major durant la concentració pacífica dels qui defensen la unitat d’Espanya.

Carrasco: “Els ciutadans tenen dret a saber el que ha passat, qui van ser els autors de la provocació d’ahir, com van accedir fins a la teulada per a col·locar la pancarta i llançar paperetes del referèndum il·legal, per on van eixir i si són els mateixos que van participar en l’acte independentista de la plaça M. Agustina, fa amb prou faenes uns dies”.

PublicitatRovira  

L’alcaldessa no pot escudar-se en un comunicat en el qual només es desvincula dels fets. Com a primera autoritat municipal ha de fer un pas més i iniciar una recerca interna amb el visionament de les càmeres de seguretat. Marco ha de depurar responsabilitats en lloc de posar el focus en els qui es van concentrar pacíficament.

I afig: “Demà dilluns, en Comissió Informativa, preguntarem al regidor de Seguretat Ciutadana quina previsió es va fer davant la convocatòria d’una concentració que portava anunciant-se des de fa dies per a realitzar-se el mateix dia i a la mateixa hora en tots els Ajuntaments d’Espanya”.

D’acord amb l’ocorregut ahir, clarament es va constatar que no va haver-hi un reforç especial de policies locals, ni un dispositiu previst per a garantir la seguretat de tots els ciutadans. Segons l’article 53 de la Llei Orgànica 2/1986 de les Forces i Cossos de Seguretat, és la Policia Local l’encarregada de custodiar els edificis municipals. No obstant això, va haver d’accedir la Policia Nacional per a apaivagar la provocació.

PublicitatJuega Limpio Orihuela