22.2 C
Valencia

Carrasco demana la reobertura del mercat del dilluns

La portaveu del PP lamenta el greuge comparatiu que pateixen els venedors que tenen concessions en el recinte de l'avinguda de la Mar.

- Publicitat -AVL

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, sol·licita que l’equip de govern de la capital pose en marxa “un pla que permeta reobrir el Mercat del Dilluns al més prompte possible”. L’objectiu és “donar eixida a la producció d’aliments de proximitat, molts d’ells de la collita pròpia dels xicotets agricultors locals, i que tenen en este mercat una font d’ingressos fonamental per a la seua supervivència”. A més, es podrà així “diversificar l’oferta de cara als consumidors, ja que és un clam que els preus dels productes bàsics, com a fruites i verdures, s’han encarit de manera important en els últims mesos, des que es va activar l’Estat d’Alarma”.

La portaveu del Partit Popular a Castelló recull així la demanda que li han fet arribar venedors i usuaris, que no entenen per què el Mercat del Dilluns continua tancat, alié a la desescalada que s’està vivint a tots els nivells a la ciutat, com demostra el fet que el Mercat del Divendres del Grau sí que està operatiu.

“No entenem la negativa ni el greuge comparatiu de venedors i usuaris del Mercat del Dilluns respecte a altres mercats ambulants que tenen lloc a la ciutat. Precisament el Mercat del Dilluns se celebra en un recinte que és de propietat municipal, tancat, amb el que és més fàcil controlar l’aforament de públic, i compta amb unes dimensions extraordinàries, la qual cosa permet la distribució dels llocs amb les màximes garanties per a respectar les distàncies de seguretat entre persones”, ha assegurat Carrasco.

Per a la portaveu dels Populars en la capital de la Plana, “estem davant una nova incongruència de l’equip de govern d’Amparo Marco. Els castellonencs poden des de demà dilluns eixir al carrer sense limitació de franges horàries i fins i tot passar a altres termes municipals veïns, poden gaudir d’una terrassa o d’un menú a l’interior d’un restaurant si així ho desitgen… però no poden comprar en el Mercat del Dilluns, quan precisament es tracta d’un assumpte que és de la seua competència. La clau pensem que és, una vegada més, que PSPV, Compromís i Podemos arriben tard, perquè ni tan sols s’han parat a treballar amb anticipació les mesures a aplicar per a previndre contagis”.

“És evident que, malgrat ser una matèria de la seua responsabilitat, és més fàcil per a l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló mantenir-ho tancat que posar-se a treballar i respectar els legítims drets que tenen els venedors que allí exposen, o diversificar les opcions perquè els consumidors puguen adquirir els seus productes de primera necessitat allí on lliurement consideren millor per als seus propis interessos. És compatible la prevenció dels contagis i l’activitat econòmica, i més quan afecta directament moltes famílies”, ha assegurat.

Explicacions sobre la gestió del recinte

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, també reclama que l’equip de govern municipal de la ciutat de Castelló done totes les explicacions respecte a quin és l’actual situació econòmica del recinte, després que s’haja conegut pels mitjans de comunicació que “este passa a dependre directament de l’Ajuntament, després de la fallida de l’empresa concessionària encarregada de la seua gestió i explotació”.

“Els castellonencs tenen dret a saber si el consistori té previst municipalitzar el servei o si es traurà una nova concessió, perquè el servei no coste un euro a les arques de la ciutat, i en este cas es fa necessari conéixer en quines condicions s’externalitzaria”, ha declarat.

“Demanem a l’equip de govern de l’Acord de Fadrell que explique als castellonencs si el fet que no haja comprat té a veure amb l’assumpció de la gestió directa per part de l’Ajuntament. Hi ha moltes qüestions que necessiten una resposta, i que no podem plantejar perquè ara mateix els òrgans de fiscalització de la gestió municipal estan sota mínims, en una mostra més del bloqueig que exerceix l’equip d’Amparo Marco per a respectar el joc democràtic i aplicar la transparència en la seua gestió”, ha conclòs Begoña Carrasco.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Oliva torna al Nivell 1 per la remissió de la incidència dels contagis de Covid-19

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Oliva en col·laboració amb els serveis sanitaris i de salut de la ciutat comunica que es revertiran les mesures sanitàries tornant al Nivell 1.

Denuncien la inseguretat dels vigilants als trens de València a Castelló i Caudiel

El sindicat CSIF explica que els caps de setmana un sol professional atén freqüències que aconsegueixen els 200 passatgers.

Intervenen un laboratori de marihuana a Torrent

Han intervingut 100 plantes de marihuana en un domicili i han detingut a dos homes.

Ivace dona suport al desenvolupament de plans empresarials de 41 pimes innovadores

Les empreses beneficiàries són del sector de la biotecnologia, logística, alimentació ecològica, noves tecnologies o emprenedoria.

Detenen a un home a Alzira per intentar agredir sexualment a una dona

Va intentar emportar-se a la dona per la força colpejant-la en la cara.
- Advertisement -

: Valencià