11.9 C
Valencia

Carrasco insta a Sánchez a recuperar el Pla de Millora de la Qualitat de Rodalia 2017-2025

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, defensa la iniciativa plenària presentada pel seu grup perquè des de l'Ajuntament s'exigisca al Govern d'Espanya incloure en els pressupostos 2020 la partida econòmica.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, urgeix a recuperar el Pla de Millora de la Qualitat de Rodalia 2017-2025 que va deixar fet el Govern del Partit Popular, amb Íñigo de la Serna com a ministre de Foment. Els Populars han presentat una iniciativa plenària perquè des del consistori s’exigisca al Govern d’Espanya a incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat de l’exercici 2020 la partida econòmica necessària per a l’execució d’este pla.

“Fa molt de temps que patim un caos en el servei de Rodalia de RENFE. Els usuaris s’enfronten diàriament a retards i cancel·lacions que han portat a una reducció del nombre de passatgers en pocs anys de quasi el 40%, passant de 25,4 milions d’usuaris en 2006 a 15,5 milions en 2018. La falta d’inversió de l’actual Govern central ha provocat este empitjorament del servei”, assenyala Carrasco.

- Publicitat -

El Govern d’Espanya ha reconegut que hi ha hagut 7.593 cancel·lacions del servei de trens de rodalia l’any 2019, 14 vegades més que en 2015, quan van ser 543 cancel·lacions. A això se sumen els milers de retards en este servei, que no són comunicats amb la suficient antelació per part de Rodalia als usuaris d’este servei, amb el que això comporta de pèrdua de temps, molèsties i demores per a milers de persones per a arribar al treball, als centres educatius o a les gestions que hagen de realitzar en els llocs de destinació. Una impuntualitat que ha arribat a ser de l’11% del servei de Rodalia.

Davant este escenari gens favorable, “els usuaris busquen solucions de transport alternatives, majoritàriament usant el transport individual, i que solen ser opcions pitjors des del punt de vista de la sostenibilitat, tant per la despesa més gran econòmica que suposen com pel perjudici mediambiental que ocasionen estes alternatives”, apunta Carrasco.

- Publicitat -

Cal recordar que el ministre de Foment Íñigo de la Serna, del Partit Popular, a la fi de 2017 va presentar ‘El Pla de millora de la qualitat de Rodalia de la Comunitat Valenciana’, que tenia previst destinar una mica més de 1.436 milions d’euros a la millora del servei ferroviari entre els nuclis de Rodalia entre València-Castelló i València-Alacant, així com a la modernització de les infraestructures, l’extensió de la xarxa i la renovació de trens i estacions. La inversió d’ADIF estava estimada en 1.081 milions, mentre que RENFE hauria d’invertir altres 354 milions. Un pla que es prolongava fins a l’any 2025, encara que el gruix de les actuacions es preveia que acabaren en l’horitzó de l’any 2022.

Este pla va comptar en aquell moment amb el beneplàcit de la Generalitat Valenciana i de molts ajuntaments valencians que van estar en aquella presentació, on el president del Consell, del PSOE, i l’alcalde de València, de Compromís, van aplaudir este projecte que “posava fi a la sequera d’inversions de governs anteriors”, segons les seues pròpies paraules. “Una sequera que pel que sembla ha tornat amb el canvi de Govern d’Espanya el juny de 2018, atés que es van paralitzar la majoria d’estes inversions, moltes d’elles ja contemplades en els últims Pressupostos Generals de l’Estat aprovats pel Govern del Partit Popular el maig de 2018”, recorda l’edil popular.

- Publicitat -

I afig que no sols és un problema d’infraestructures, “ja que l’administració actual de RENFE i ADIF ha paralitzat contractes el procediment dels quals ja estava iniciat, i la gestió dels recursos humans i del personal deixa molt a desitjar, fins i tot els sindicats ferroviaris han denunciat esta situació, afirmant algun d’ells, com el del Sector Ferroviari de CGT, que el PSOE dessagna el ferrocarril convencional (16/9/19)”.

En el ple del 12 de juliol de 2018, el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló ja va presentar una Declaració Institucional en la qual s’instava al Govern d’Espanya que minimitzara les molèsties als usuaris del servei de ferrocarril entre Castelló, València i Madrid mitjançant la gratuïtat del bitllet del transport entre Castelló i València.

Altres iniciatives del ple

Esta iniciativa plenària, en forma de Declaració Institucional, se suma a altres dos Declaracions Institucionals que els populars han presentat este mes de febrer. D’una banda, el compromís de l’Ajuntament de Castelló per a exigir el pagament del deute que la Generalitat Valenciana manté amb la ciutat de Castelló, que ja supera els tres milions d’euros, situant-se en 3.099.551 euros. Només d’octubre de l’any passat al present mes de gener, l’impagament s’ha incrementat en 800.000 euros més, de manera que cada dia s’han acumulat 6.000 euros en impagaments del finançament autonòmic.

I d’altra banda, el Partit Popular ha presentat la Declaració Institucional que té per objecte instar al Govern central i a la Generalitat Valenciana a agilitar l’arribada d’ajudes per a recuperar el litoral de la ciutat de Castelló després dels danys ocasionats per l’últim temporal Gloria. L’objectiu és, d’esta manera, avançar en la reconstrucció de les infraestructures danyades, perquè les platges i passejos marítims es troben en les degudes condicions en la pròxima campanya turística.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,022FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un motorista ferit a un accident amb un cotxe a Borriol

Un motorista de 44 anys va resultar ferit ahir després de xocar amb un cotxe a Borriol.

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.
- Advertisement -

: Valencià