27.3 C
Valencia

Augmenta la càrrega vírica a Paterna mentre la incidència es manté per davall de la mitjana nacional

- Publicitat -AVL

Les últimes dades de la Generalitat Valenciana en el municipi són de 295 positius per PCR acumulats, 66 en les últimes dos setmanes i 11 morts, amb una incidència acumulada de 94 casos per cada 100.000 habitants, xifra per davall de la mitjana autonòmica de 135,54 casos i la mitjana espanyola de 238,94 casos.

La Canyada continua sent l’únic barri que no registra una càrrega vírica significativa al costat de Font del Pitxer i Tàctica mentre que la presència genòmica del virus creix en Parc Tecnològic, L’Andana, Bovalar, Mes del Rosari-La Coma, Parc Científic i Campament.

L’Ajuntament de Paterna està detectant una major presència de la COVID-19 en les aigües residuals del municipi, amb importants oscil·lacions de càrrega genòmica tant en el nucli urbà com en la perifèria que guarden una correlació entre les restes de virus detectats i els positius confirmats dies després.

Així ho demostren els resultats obtinguts mitjançant les anàlisis que realitza el consistori en la xarxa de clavegueram de tot el terme municipal a través de l’eina City Sentinel i que està previst que, amb l’arribada de setembre i el retorn d’hàbits, s’estabilitzen.

En el quart d’estes anàlisis, amb mostres preses per Aigües de Paterna entre els dies 1 i 4 de setembre, la zona de La Canyada, Tàctica, i el polígon industrial Font del Pitxer, segueixen sense detectar presència del virus en els col·lectors.

Per part seua, Parc Tecnològic, L’Andana, Bovalar, Mes del Rosari-La Coma, Parc Científic i Campament ha registrat nivells alts de COVID-19 mentre que Santa Rita, barri centre, Alborgí, Terramelar i Lloma Llarga han registrat nivells baixos.

Després d’estes últimes anàlisis i davant l’inici del curs escolar i la volta al treball, l’Ajuntament de Paterna ha incidit, en els barris amb major pujada i en els punts més sensibles, en la desinfecció i neteja, les campanyes de conscienciació ciutadana i els controls especials de la Policia Local perquè es respecte el distanciament social, l’ús obligatori de les màscares i la resta de normes d’higiene.

A més, les últimes dades oferides per la Generalitat Valenciana en el municipi de Paterna són de 295 positius després de realitzar-se la prova PCR, 66 en les últimes dos setmanes i 11 morts, una incidència de 94 casos per cada 100.000 habitants mentre que la mitjana autonòmica és de 135,54 casos i la mitjana espanyola de 238,94 casos.

Com fa des que va posar en marxa esta eina fa dos mesos, l’Ajuntament de Paterna ha comunicat ja estos resultats a la conselleria, a través del Departament de Salut Arnau de Vilanova– Llíria, per a coordinar iniciatives i reduir al màxim les possibilitats de propagació del virus a la ciutat.

En este sentit, les dades per sectors oferits per l’eina City Sentinel utilitzada per Aigües de Paterna en estos últims dies són: no detectat amb dades significatives a destacar a La Canyada, Font del Pitxer i Tàctica; 3.600 UG/500 ml (ivel baix) en Santa Rita; 18.000 UG/500 mL (nivell alt) en Campament; 32.000 UG/500 ml (nivell alt) en Bovalar, Mes del Rosari-La Coma, Parc Tecnològic, Parc Científic i L’Andana; 380 UG/500 ml (nivell baix) en Terramelar i Lloma Llarga i 6.000 UG/500 ml (nivell mitjà-baix) en zona centre i Alborgí.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La fira de l’estoc de Vila-real supera les vendes d’altres edicions

L'increment de l'oferta de molts comerços i els descomptes van propiciar que els participants s'animaren a comprar més.

La Diputació de València conclou els plans d’inundacions per als municipis amb risc màxim

Amb la incorporació de Benimuslem i Sollana, totes les localitats de menys de 5.000 habitants considerades de màxim risc compten ja amb un pla per a saber actuar en cas d'inundació.

Puig anuncia una paga extra per als sanitaris

També hi haurà una pròrroga de sis mesos dels contractes i més consultes obertes a la vesprada.

Borriana abona més de 200.000 euros de despeses extraordinàries a empreses i autònoms

També ha incrementat el finançament destinat als convenis de col·laboració amb entitats socials que han reforçat les ajudes pel coronavirus, i ha duplicat la partida d'ajudes socials.

L’Ajuntament ja ha pagat 454 ajudes als autònoms d’Onda per valor de 675.000 euros

El Pla Municipal d'Impuls als Autònoms suma un total d'un milió d'euros.
- Advertisement -

: Valencià