miércoles, 22 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Carrera de la Dona de Mislata es converteix en la festa per la igualtat

Les XXXI Jornades de la Dona de Mislata van arrancar el dissabte amb la celebració de la Carrera de la Dona per la Igualtat, una prova esportiva i reivindicativa en la qual van participar més de 600 persones i que a més va reunir a molt públic, convertint-se així en una gran festa per la igualtat a les portes de la Casa de la Dóna. La portaveu i primera tinent d’alcalde,  Luisa Martínez Mora, i la regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat de Mislata, Carmen Lapeña, van ser les encarregades de donar l’eixida a la prova.

Una vegada més, i ja van cinc edicions, les Jornades de la Dona es van iniciar amb la seua activitat més multitudinària, que enguany va tornar a superar-se fins al punt d’esgotar els dorsals diversos dies abans de la prova. A més, la regidora Carmen Lapeña va destacar el caràcter solidari de la prova, ja que els 654 € de la recaptació (un euro per dorsal) serà donada a la recerca i tractament del càncer de mama.

A més, les Jornades de la Dona van arrancar també amb la campanya de l’Arbre de la Igualtat. Des del dissabte i fins que finalitzen les jornades, un arbre instal·lat en la porta de la Casa de la Dóna simbolitzarà la igualtat i la ciutadania podrà escriure en unes targetes quines els suggereix la igualtat de gènere i quines coses cal millorar per a poder aconseguir-la. Estàs targetes, explica la regidora, “les pengem en les branques de l’arbre com a símbol del camí que encara cal recórrer per a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes”.

A partir d’ara i fins al pròxim 8 de març, quan es commemora el Dia de la Dona, la ciutadania de Mislata podrà gaudir de multitud de propostes lúdiques i formatives, totes elles amb un clar missatge reivindicatiu de la igualtat entre homes i dones. Tallers, conferències, exposicions, exhibicions esportives, teatre i fins a eixides culturals, amb una àmplia programació en la qual participen com cada any les associacions de dones de Mislata.

La presentació del llibre “N’hi ha prou amb viure”, de Carmen Amoraga, un debat sobre el paper de la dona en l’esport i l’eixida cultural a Gandia del dia 8 de març, que finalitzarà amb el tradicional menjar, a la qual assistiran prop de 500 dones, són els plats forts de les jornades.

Últimas noticias

Contenido relacionado