Carta a la senyora Ministra de Sanitat

L'Articulo d'Opinió d'Harmonie Botella Chaves té tints epistolars pel qual demana una solució a la Fibromiàlgia i les seues variants

Senyora Ministra de Sanitat, Carmen Montón, voldria exposar-li en aquesta carta, com afecta les síndromes de la Fibromiàlgia, Encefalomielitis Miàlgica (o Síndrome de Fatiga Crònica), Sensibilitat Química Múltiple i Hipersensibilitat Electromagnètica caracteritzats amb un perfil crònic i invalidant i es manifesten a qualsevol edat, atacant ara també als més innocents, els nostres fills, que són a més el futur d’Espanya.

El seu diagnòstic requereix un peregrinar d’uns cinc a sis anys de metge en metge o especialista. La persona que pateix una d’aquestes patologies pot estar anys en el procés d’identificació de la malaltia i el tractament dels seus símptomes; però no de la seua curació, perquè no n’hi ha.

PublicitatAVL

Un dels principals problemes de les persones que pateixen aquestes síndromes, cadascun diferent de l’altre i amb un codi mèdic diferent és la falta de funcionalitat, la qual cosa implica la impossibilitat de portar una vida laboral, familiar i personal digna. Per això, és molt important que siga reconeguda en els qui la pateixen la seua incapacitat per desenvolupar la vida laboral, sense haver d’acudir a tribunals per defensar els seus drets.

Des de l’Associació Nacional de Fibromiàlgia FIBRO PROTESTA JA, demanem:
• Visibilitat de les síndromes en la societat com a malalties reals (no psicològiques).
• Diferenciació de les síndromes cadascun amb el seu codi, i no englobats dins del concepte de Sensibilització Central, ja que tenen les seues característiques pròpies i un tractament diferent.
• Unitats especialitzades a cada hospital per tractar la Fibromiàlgia, Encefalomielitis Miàlgica (Síndrome de Fatiga Crònica), Sensibilitat Química Múltiple i Hipersensibilitat Electromagnètica.
• Subvencions a la recerca per trobar un tractament de guareix
• Reconeixement d’aquestes síndromes com a malalties cròniques i incapacitants, incorporant-los en les valoracions per obtenir una discapacitat.
• Formació del personal sanitari i inspectors de l’INSS sobre les síndromes enumerades anteriorment.

Agraïm per endavant el seu temps i suport.

Esta publicació està disponible en : Valencià