“Carta oberta als castellonencs” Per Javier Moliner Gargallo

Esgotant els últims calius d'aquest mandat, em permetreu, a manera de comiat, dirigir-me a qui heu sigut la raó de ser del treball diari d'aquest equip que he tingut l'honor de dirigir durant els últims huit anys al capdavant de la Diputació de Castelló

395

Fa un parell d’anys vaig anunciar la meua decisió de tancar un cicle polític, satisfet en el personal d’haver pogut ser regidor de la ciutat que m’ha vist créixer i president de la província a la qual vull. Vaig prendre la decisió de no presentar-me a aquestes eleccions, convençut que el compromís de servir a la societat no havia de convertir-se en el meu projecte personal o professional, i que la regeneració és una necessitat vital en la vida pública.

Fa huit anys em vaig comprometre amb Castelló i com deien els clàssics treballar amb amor és construir una casa amb afecte, com si anaren a habitar-la els teus éssers més volguts. Des d’aqueixa premissa, el meu equip i jo, vam emprendre el projecte de deixar una província més coneguda, més volguda i més admirada pels qui l’habitem. Aconseguim, mitjançant una escrupolosa gestió econòmica, deixar a zero el deute amb els bancs i contenir les despeses internes de la Diputació, permetent així que tots els recursos es destinaren a millorar els nostres pobles i a construir un projecte de província del qual tots poguérem sentir-nos legítimament orgullosos.

Però no solament era important aconseguir aquests objectius, sota el meu prisma polític, era vital aconseguir-ho des del diàleg, el consens, el respecte a qui pensa diferent i la pluralitat per la qual es caracteritza la nostra societat. Per això, durant aquests anys he treballat per a obtenir el màxim grau de consens. Aqueixa política de la crispació, l’espectacle i les desqualificacions que sembla haver-se instal·lat en la vida pública no ha tingut cabuda en la Diputació.

Des de la col·laboració permanent amb tots els ajuntaments, sense mirar el color polític, hem estat al costat de totes les iniciatives que han sumat valor a la nostra terra. En l’àmbit de l’esport, hem convertit a Castelló en referent internacional com a escenari esportiu. En l’àmbit gastronòmic, hem obert les portes als nostres productors per a donar a conéixer el millor rebost del Mediterrani. En l’àmbit cultural, hem situat a la nostra terra en l’agenda musical, literària i expositiva del nostre país. I hem posat en marxa per primera vegada mesurades per a lluitar contra la despoblació situant el tema en l’agenda de la resta d’institucions. Hem ambicionat el millor per a la nostra terra i hem demostrat que només pensant en gran aconsegueixes que les coses bones passen.

Sens dubte, haurem comés errors i per això demane disculpes, però els puc assegurar que ens hem deixat la pell per intentar fer cada dia més feliç la vida dels qui vivim en aquesta gran terra. Ens queda camí per recórrer, però ens sobren els motius per a alçar la mirada i dir que som d’una terra meravellosa.

A qui recullen el testimoni, els desitge la millor de les sorts. I a tots vosaltres, us dec gratitud infinita per l’honor rebut, per la confiança demostrada i per l’afecte amb què ens heu tractat.

Mai deixem de defensar el nostre i llarga vida a l’orgull de Castelló.