Antonio Orozco, La Raíz, Zoo o La Pegatina lideren el cartell del Sona la Dipu

La final de la present edició del Sona serà el 22 de setembre a La Pobla de Vallbona

El cantant Antonio Orozco durant un concert. EFE/Arxiu

El concurs de música Sona la Dipu comptarà amb les actuacions d’Antonio Orozco, La Raíz, Zoo i La Pegatina, a més de l’Habitació Roja, Sidecars i Mägo de Oz, entre uns altres, per a les semifinals, la final i la gala de presentació del guanyador de 2018 que se celebraran entre el 22 d’agost i el 28 de setembre.

Segons un comunicat de la Diputació, institució organitzadora del concurs, els grups caps de cartell convidats a la primera part de les semifinals, el 22 d’agost a Ontinyent, són La Pegatina i L’Habitació Roja, i els convidats en la segona part de la competició, el 25 d’agost a Requena, La Raíz i Desacato.

Per la seua banda, Antonio Orozco actuarà a Montcada el pròxim 7 de setembre, i l’endemà ho faran Sidecars i Varry Brava a Manises, que segons els organitzadors, “posaran el punt indie d’esta edició”.

La final de la present edició del Sona, el 22 de setembre a La Pobla de Vallbona, “serà el concert més rocker”, en el qual actuaran Mägo de Oz i Sinistre Total.

L’últim concert de gran format serà a Gandia el 28 de setembre, on el grup valencià Zoo i el raper Rayden compartiran cartell amb el guanyador del Sona la Dipu 2018.

En esta edició, les dotze bandes seleccionades per a competir per un lloc en la final seran Fuego Amigo, Kill The President!, L’Home Brut, Linqae, Els Invaders, Mr. Perfumme, NUC, Periferia Norte, The Seafood Special, Tin Robots, Twise i Yo Diablo.

La guanyadora obtindrà com a premi l’enregistrament d’un CD o vinil amb els seus temes, com van fer Dûrga i Frida en la passada edició.

Una de les novetats d’enguany és que hi haurà un únic guanyador, i que s’amplien els gèneres que representen els dotze grups seleccionats per a competir en les semifinals, “des del rock fins a l’hip-hop, passant pel hardcore, indie, folk, música d’autor i rock electrònic i alternatiu”.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha destacat “la transformació gradual d’un programa musical, que compta amb molt potencial per a seguir creixent. Aquest creixement ha sigut possible gràcies al contacte amb els creatius i a escoltar el que demanen aquells que gaudeixen dels concerts del Sona cada any”.

Per al president, este projecte musical “no solament és important per l’impuls que dóna als grups emergents i la música en valencià; també cal destacar el seu paper com a vertebrador del territori amb desenes de concerts adaptats a les necessitats de cada municipi”.

Per la seua banda, la diputada de Joventut, Isabel García, ha destacat la projecció dels grups participants una vegada acaba la final: “el Sona la Dipu no comença ara, porta tot l’any en marxa amb la promoció en festivals nacionals i internacionals dels guanyadors de la passada edició”.

Les bandes del Sona la Dipu també van recórrer l’últim any els escenaris del Primavera Sound, el Low Festival, el Festival de Les Arts, el Warm Up, el Viña Rock, el Deleste, el Fuzzville, el WAM Estrella Levante i la Fira de Julio de Vivers, entre uns altres.

Publicitat