Marta Sorlí: “Votar Més Compromís és desbloqueig i acord de progrés”

La candidata al Congrés apel·la a la participació: “Si vols que alguna cosa canvie, actua diferent i vota Més Compromís a Madrid perquè hi haja govern d'esquerres”.

Amb optimisme i bon humor, xarrant i rient mentre esperaven el Conseller Marzà que sofria les conseqüències del trànsit i arribava amb retard a la cita, Més Compromís, ara Més compromís-Més País, ha donat el tret de sortida de la campanya electoral a la plaça la Pau de Castelló amb una original ‘descoberta de cartells’ hallowiniana, on cada símbol, una rosa roja pansida, una cara escandalitzada,… i altres al·legories subtils de la resta de partits servien de coberta per als cartells on apareixien Mònica Oltra i Errejón així com els altres caps de llista al Congrés i al Senat, al costat de l’ex-militant de Podemos.

Lluny de les cares llargues que es visqueren fa sis mesos en una nit ‘negra’ pels resultats de Compromís amb la pèrdua de la Diputada al Congrés, Marta Sorlíeste dijous, tot eren ‘somriures’ i la confiança en què ‘la segona oportunitat’ done els seus fruits.

En una foto de família on Marta Sorlí, i el candidat al senat, Jordi Navarrete, han estat acompanyats per referents de Compromís, com Vicent Marzà, entre altres càrrecs públics i referents locals com ara Ignasi Garcia, al que, per cert, semblava haver-se-li relaxat ja el rostre després de l’intens Ple que ha viscut a l’Ajuntament de Castelló este dijous on ha vist com Omar Braina acusava el seu antecessors en el càrrec, el regidor de Compromís, Enric Porcar, d’haver perdut una subvenció basant-se en un informe que els socialistes no havien fet arribar als seus socis de govern.

Però, al marge de les anècdotes, pel que fa als primers missatges electoralistes, Sorli ha deixat clar de nou que l’objectiu de la campanya és “explicar a aquells que volien un govern de progrés i se senten decebuts, que no es queden a casa. Que amb més raó han d’anar a votar i votar Més Compromís, perquè som garantia de política útil, de voluntat d’acord i consens per a consolidar un govern d’esquerres. Més Compromís és garantia de defensa de drets; d’impulsar polítiques verdes enfront del canvi climàtic; de defensa dels drets de la ciutadania i d’exigència d’un tracte just i d’un finançament just perquè millore la qualitat de vida de la gent de les nostres comarques”.

Durant l’acte de Més Compromís, que ha coincidit amb una enganxada virtual de cartells en les xarxes socials des dels diferents municipis, Marta Sorlí ha explicat que “serà una campanya austera i original, però molt intensa”. Ha detallat que “hem d’explicar, porta a porta… a coneguts i familiars que estem triant a aquells que portaran la veu dels nostres pobles al Congrés i el Senat, i que dels cinc escons que es reparteixen a Castelló estan en joc el que pot aconseguir Vox o Compromis. És a dir, a Castelló el vot útil per a frenar a Vox és Compromís”.

Així mateix, el candidat al senat Jordi Navarrete ha instat a la mobilització de militants i simpatitzants de Compromís: “Tot i l’esgotament electoral de la ciutadania, hem de fer saber que al Congrés i al Senat només s’ha parlat d’alliberar l’AP-7, del problema dels trens de Rodalia; de desmantellar el Castor; del despoblament del nostre interior, de la defensa de la nostra citricultura i del nostre camp… en definitiva, dels problemes de Castelló quan ha estat Compromís. Per això, l’única manera d’aconseguir un finançament just per a millorar la vida dels nostres pobles i perquè se’ns escolte és votar Més Compromís”.

Al costat de Vicent Marzà, la candidata al Congrés ha instat a “tractar de convéncer a les persones que estan enfadades que si volen que alguna cosa canvie han d’actuar de forma diferent: han de votar a Compromís al Congrés i al Senat”. Sorlí ha afegit que “votar Més Compromís és aconseguir un govern de progrés i és impedir que el PSOE pacte amb la dreta”. Així mateix, ha insistit en el fet que “els vots estan, perquè si convencem a aquells que van votar Compromís a les autonòmiques perquè tornen a apostar per Més Compromís tindrem segur, representació a Madrid”.

ValenciàEspañol