Les Carteres Reials anuncien la imminent visita dels Reis Mags a Alacant

Els patges han recollit les cartes durant un itinerari que ha partit des de l'avinguda de l'Estació i que finalitzat davant la façana de la Casa Consistorial.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb el regidor de Festes, Manuel Jiménez, han rebut a l’Ajuntament hui a les Carteres Reials –Toñi MartínZarco Marín (Melchior), Miriam Parodi Úbeda (Gaspar) i  de la Mar Marín Aracil (Baltasar)- que han anunciat des de la Plaça del consistori d’Alacant la imminent visita dels Reis Mags a Alacant.

Esta vesprada ha sigut Toñi MartínZarco Marín qui s’ha dirigit als més xicotets per a anunciar-los la bonanova des de l’escenari on demà -5 de gener- es representarà l’Adoració, en una nova iniciativa del regidor de Festes, Manuel Jiménez.

Les Carteres Reals han sigut rebudes a primeres hores de la vesprada en el Palau de la Diputació Provincial, i des d’allí, i en carrossa, han recorregut l’avinguda d’Alfons X El Savi, la Rambla i el carrer Altamira.

En eixe trajecte els patges que les han acompanyades ha recollit les cartes que els han entregat els xicotets. En arribar les Carteres Reals a la Plaça de l’Ajuntament han sigut rebudes per l’alcalde Luis Barcala i el regidor de Festes Manuel Jiménez. A continuació s’han dirigit a l’escenari per a recollir les cartes.

Els papers de les Carteres Reals han sigut escenificats per dones per primera vegada. Toñi MartínZarco Marín és la primera presidenta de la Federació de Fogueres en els noranta-un anys d’història de la Festa; Miriam Parodi Úbeda és la primera presidenta de l’Associació de Comparses de Moros i Cristians d’Altell en els seixanta-set anys des de la seua fundació, i  de la Mar Marín és la primera presidenta de la Junta de Festes de Moros i Cristians de Sant Blas en els seus setanta-sis anys d’història.

La comitiva

La desfilada l’ha obert el cos de ball de la foguera ÁngelesFelipe Bergé. Ha continuat amb uns inflables representant a l’Estrela i tres camells, al·legòrics als Reis Mags. Ha seguit el cos de ball de la foguera Passeu de Gómez Una representació de la Patrulla Canina i de personatges de dibuixos animats ha donat pas al cos de ball de la foguera Los Angeles. Les espècies animals més representatives d’Àfrica han tingut el seu protagonisme en forma d’inflables per a continuar amb el cos de ball de Princesa Mercedes. Ha tancat la carrossa amb les tres Carteres Reals. Esta és la segona ocasió en la qual la Cavalcada dels Carters Reals ha partit des de l’avinguda de l’Estació.

ValenciàEspañol