L’Agrupació de Restaurants de Benicarló, guanyadora de la Carxofa d’Or 2017

El màxim guardó de la XXV Festa de la Carxofa serà per a l'Agrupació de Restaurants de Benicarló, una entitat que ha estat al costat de la Festa des del primer dia i que ha convertit la ciutat en un autèntic referent gastronòmic.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Agricultura, Domigo Roca, han anunciat avui, que l’Agrupació de Restaurants de Benicarló, és l’entitat guanyadora de la Carxofa d’Or 2017, per treballar des de sempre a promocionar el producte estrella de l’horta benicarlanda.
“Enguany hem apostat per homenatjar algú de casa, que ha estat al costat de l’Ajuntament des del primer moment i que ha treballat molt per convertir Benicarló en un referent gastronòmic”, ha explicat l’alcaldessa.
“L’Agrupació de Restaurants s’ha esforçat durant aquests 25 anys per crear i oferir propostes gastronòmiques que han fet de Benicarló una autèntica capital gastronòmica i han portat el nom de la nostra ciutat dins i fora de les nostres fronteres”, ha destacat Miralles.
El regidor d’Agricultura ha apuntat que “gràcies al treball dels restaurants, la carxofa arriba a tota la gent i és quan realment se li dóna tot el valor”.
Domingo Roca també ha aprofitat per a anunciar el nom de l’agricultor que rebrà l’homenatge de Benicarló durant la Festa de la Carxofa. Es tracta d’Antonio Llorach, “una persona que dedicat tota la vida a la terra i que ha col·laborat activament amb la Festa com a membre del Consell Agrari, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló i també la Cooperativa

La XXV Festa de la Carxofa començarà oficialment l’11 de gener de 2018, amb la Demostració de Pinxos de la Carxofa.
A més, se celebrarà un torneig de billar, campionats de caça, handbol, escacs, tenis taula i paddle, conferències, un taller per a escolars a càrrec del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), un homenatge als productors de carxofes organitzat pel Consell Regulador, taller de balls tradicionals valencians a càrrec de Fartabelitres, el V Concurs de Cuina organitzat pel CIPFP i la Regata Social Carxofa de Benicarló que, com cada any, tancarà el programa d’actes.

CatalanSpanish