La Casa de la Ciència s’inaugura a València

El ministre de Ciència, Pedro Duque, ha participat en l'acte de presentació

Casa de la Ciència
Autoritats polítiques valencianes i membres del CSIC junt al ministre de Ciència, Pedro Duque, en la inauguració de la Casa de la Ciència | Foto: @XimoPuig

La nova seu a València de la Delegació i la Casa de la Ciència del Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana ha sigut oberta este matí. L’acte de presentació ha comptat amb la presència de Pedro Duque, ministre de Ciència, Innovació i Universitats; Ximo Puig, president de la Generalitat; Joan Ribó, alcalde de València; Rosa Menéndez, presidenta del CSIC, i José Pío Beltrán, coordinador institucional del CSIC a la Comunitat.

La Comunitat Valenciana és terra de talent i coneixement. Ací es mira d’enfront de l’avanç tecnològic”. Així s’ha expressat Pedro Duque durant la inauguració de la Casa de la Ciència a València, la qual té com a objectius, “augmentar la visibilitat del CSIC en esta regió i divulgar per tota la població els avanços tecnològics a Espanya”. El ministre ha assenyalat que és conscient que “la ciència en el nostre país necessita majors recursos i facilitats per a la seua gestió”, per la qual cosa entén que la seua tasca és important “ja que hi ha traves pels escassos fons destinats a la innovació”. Així i tot, ha volgut donar la “enhorabona” a la ciència en general i al CSIC en particular.

Ximo Puig ha indicat que “és una alegria iniciar el curs amb la ciència” i ha assenyalat que “les coses que de debò valen la pena són les que més costen”, fent referència al fet que este centre porta volent-se crear des de fa 9 anys. “La seu del CSIC a València ja és una realitat”, ha comentat el president, qui també ha manifestat que té confiança en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat perquè se li puga donar “més vida a la ciència”.

Per la seua banda, Joan Ribó ha destacat que parlar de ciència “és positiu per a la ciutat” i que esta seu “acostarà la ciència a la societat valenciana”. Així mateix, ha brindat suport al CSIC des de l’Ajuntament, per la qual cosa Rosa Menéndez ha indicat que “és un honor compartir esta obertura en una ciutat com València”. José Pío ha assenyalat que esta institució “contribueix al desenvolupament de la cultura científica en la ciutadania”, encara que també ha demanat “més recursos i gestió per a la ciència”.

Publicitat