19:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Casa Municipal de Cultura i el Mario Monreal acullen dues noves exposicions a Sagunt

La Casa Municipal de Cultura i el Centre Cultural Mario Monreal acullen dues noves exposicions. L’Associació de veïns La Forja i Miguel Vilata Chenovart exposen les seues obres al Port de Sagunt i Sagunt, respectivament.

L’Associació de veïns La Forja va inaugurar dimecres passat la seua exposició ‘Miscel·lània’, un compendi d’obres dels alumnes del taller d’art de l’associació situades en la Casa Municipal de Cultura, al Port de Sagunt. Un any més, la professora del taller d’art, Inma Ortega, exposa el treball de tots els seus alumnes, dels que assegura que parlen d’ells, de la seua personalitat, del seu gust per uns o altres colors, del seu amor per la pintura i de compartir bons moments amb els altres. A més, agraeix la participació de la qual ella crida “família artística”.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, afirma que l’exposició “és l’expressió artística d’un barri, d’un espai integrador de vivències que comparteixen molts veïns i veïnes amb la seua expressió artística en el Taller de Pintura de la Forja”. Sobre l’acte d’inauguració, assegura que va ser “molt emocionant perquè forma part d’un projecte que integra a tot un barri, mitjançant l’art i la pintura, i integra a totes les persones de qualsevol condició i de manera inclusiva.”.

El C.C. Mario Monreal acull, des d’ahir dijous, l’exposició ‘Retrospectiva’ de Miguel Vilata Chenovart, un artista saguntí que va nàixer en 1932, en el carrer Pare Pellicer. Va tindre com a mestres a personalitats com Genaro Lahuerta o Gabriel Esteve en la seua etapa formativa i la seua trajectòria docent ho va portar des de l’Escola Superior de Belles arts i el Col·legi Pío XII de la ciutat de València, a diversos centres amb seu en la província de Madrid. En els anys 80 torna a instal·lar-se definitivament a Sagunt, sent llavors professor de l’IES Honori García de la Vall d’Uixó fins a la seua mort en 1997 als 64 anys.

José Manuel Tarazona també va assistir a la inauguració de l’exposició i assenyala que és “un homenatge a un pintor saguntí que pintava vertaderes meravelles de carrers i panoràmiques del nostre poble des d’una tècnica impressionista”.

Últimas noticias

Contenido relacionado