Casado portarà al Constitucional la decissió del jutges d’autoritzar a Puigdemont a ser candidat

Casado també s'ha manifestat radicalment en contra que a un "pròfug de la justícia" se li concedisca el "benefici" de representar el seu país en les institucions comunitàries.

Publicitat

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat que el seu partit presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la decisió dels Jutjats del Contenciós-Administratiu de Madrid de permetre que l’expresident català Carles Puigdemont i els seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguen concórrer en les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig.

Les sentències dels Jutjats, tal com ja va considerar el Tribunal Suprem, estableixen que l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que va establir que no podien presentar-se pel partit Lliures per Europa (Junts) no és conforme a Dret, per la qual cosa ordenen a aquest organisme que publique la candidatura incloent Puigdemont, Comín i Ponsatí.

PublicitatRovira  

Casado ha fet aquest anunci en la roda de premsa al Palau de La Moncloa després d’entrevistar-se amb el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

El líder popular ha explicat que els populars consideren un “frau de llei” que Puigdemont aspire a representar aquest país per continuar fent “propaganda” pagada amb fons públics contra el mateix país que vol representar, segons ell.

“Pensem que la democràcia espanyola no mereix aquest escarni de veure com persones que estan reclamades per la justícia a més volen representar el nostre país per continuar fent propaganda subvencionada amb els nostres impostos i provar de traslladar aquesta postveritat falsària que a Espanya no hi ha democràcia i que no es respecten els drets i les llibertats polítiques”, ha dit.

Casado també s’ha manifestat radicalment en contra que a un “pròfug de la justícia” se li concedisca el “benefici” de representar el seu país en les institucions comunitàries.

PublicitatJuega Limpio Orihuela