viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Casal Jove de Sagunt acull la presentació dels dibuixos seleccionats del concurs “Anant al cole trobem ciutat”

La delegació de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Sagunt ha impulsat, en col·laboració amb Bicicoleando i la delegació d’Educació, un projecte pilot este curs escolar en els CEIP Mediterráneo i Cronista Chabret. Tallers formatius, enquestes i activitats d’espai urbà componen este projecte, així com un concurs de dibuix anomenat “Anant al cole trobem ciutat”, els dibuixos del qual han sigut presentats en el Casal Jove i també estan exposats al Centre Cultural Mario Monreal.

El patrocini del projecte ve de la mà d’AVSA i de la línia de finançament per a projectes pilot de mobilitat sostenible, de l’IVACE (Generalitat Valenciana), i del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, que rep fons de la Unió Europea.

A l’acte de presentació dels dibuixos del concurs i el lliurament de premis han assistit la regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, els regidors Sergio Moreno i María Giménez, representants de les entitats patrocinadores i estudiants i personal docent dels col·legis que participen en el projecte.

Roser Maestro, regidora de Mobilitat Urbana, ha volgut assenyalar que “este projecte és només el principi. És l’experiència prèvia, concretament en dos col·legis, però a partir d’ací ha de fer-se extensiu a la resta de centres educatius. I hem de tenir molt clar, sobre tots vosaltres i vosaltres, que sou els que desenvolpareu tot, que hem d’anar assegurances als col·legis, però sobretot que hem d’apostar cada vegada més per una mobilitat amb menys cotxes, una mobilitat sostenible”. Dirigint-se novament als xiquets i xiquetes ha continuat dient que “també cal comptar cada vegada amb més participació vostra; cada vegada sereu més protagonistes i heu de ser-ho, perquè a la llum dels resultats, ningú ho podrà fer millor que vosaltres i vosaltres”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, va agrair la participació en este treball a tota la comunitat escolar i va expressar que “este és un projecte global que inclou el col·legi i l’entorn on viuen els xiquets i xiquetes, perquè volem que esta ciutat siga amable en els seus camins a l’escola”. A més, dirigint-se als joves estudiants, ha afegit que “esteu participant perquè vosaltres pugueu anar amb molta més seguretat, i des d’un punt de vista més sostenible, a les vostres escoles”. Finalment, ha conclòs assegurant que “espere que este projecte sostenible tinga una continuïtat en el temps, que més col·legis s’afigen i que puguem tindre una ciutat absolutament amable per a tots i totes”.

Juanma, de sisè de primària del CEIP Mediterrani, i Manel i Noa, de cinquè i sisè del Cronista Chabret, respectivament, han representat els seus companys donant un discurs en el qual han mostrat la seua implicació en el projecte.

Tot seguit, els regidors Maestro i Tarazona han atorgat els premis del concurs de dibuix. Els guanyadors han sigut, del CEIP Mediterrani: Walid Shaeb, de 6é (accesit), Nieves Pueyo, de 5é, i Diego Martí, de 6é. Quant al CEIP Cronista Chabret, els premis han sigut para: Idoia Carrera, de 6é (accesit), Javier Aguza, de 5é, i Abril Gómez, de 6é.

Els dibuixos, tant els que han rebut premi com els que no, estaran exposats, a part d’en el Casal Jove de Port de Sagunt, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. A més, decoraran els autobusos de AVSA durant aproximadament un mes.

Últimas noticias

Contenido relacionado