L’adequació del castell reforça el posicionament turístic de Culla

Gràcies al finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) es busca posar en valor aquest jaciment.

En les últimes setmanes, l’Ajuntament de Culla ha représ les excavacions en les ruïnes del castell, amb la intenció de recuperar aquest tresor arqueològic. A més, gràcies als 300.000€ de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), es busca posar en valor aquest jaciment com a recurs cultural del municipi i posicionar-lo turísticament.

Es reprenen així els treballs que es prolongaran fins a novembre de 2019, per l’equip d’arqueòlegs, topògrafs i documentalistes coordinats per Rafael Martínez. Cal destacar que, en 2017 i 2018, ja es van dur a terme diferents actuacions en la fortificació, subvencionats per la Diputació de Castelló i amb els recursos propis del consistori, que van concloure amb troballes de gran valor històric.

Iniciats de nou els treballs després del nadal, s’està realitzant l’excavació en extensió del denominat “recinte 2”, que ocupa aproximadament 1750m2. Amb això, es busca estudiar una zona del castell que va disposar de major nombre de dependències, com les portes d’accés i comunicació entre recintes, l’antiga església castrense, dos patis, un aljub, refetor i cuines, magatzems o les dependències domèstiques.

En paraules de l’alcalde de la població, Víctor Fabregat: “fins al moment, els treballs al castell han tret a la llum elements de gran rellevància arqueològica i ens han permés conéixer millor quina era la seua morfologia. Ara, amb l’aportació del FEDER, la nostra intenció és continuar estudiant el recinte amb les possibilitats que ofereix des del punt de vista cultural i de patrimoni històric, com referent a l’oferta turística”.

Finalment, el primer edil ha conclòs que “Culla compta amb un dels recintes emmurallats millor conservats i amb major atractiu de l’Arc Mediterrani, però l’adequació del castell serà el colofó al recorregut urbà que cada cap de setmana realitzen centenars de visitants”.

ValenciàEspañol