Castelló destina 210.000 euros per a projectes que pal·lien els efectes de la covid-19

L'àrea municipal de Benestar Social destinarà estos diners en ajudes a associacions i entitats prestadores de serveis socials que busquen minimitzar les conseqüències de la pandèmia.

La nova responsable de Benestar Social a Castelló, Mary Carmen Ribera, que assumeix l’àrea de Benestar Social, Dependència i Infància afirma que continuarà la labor cap a “una Castelló més social, integradora, amable i, sobretot, que no deixe a ningú en el camí”, encetada pel seu company José Luís López. Per això, ha destacat que, en els pròxims mesos, continuarà sent una prioritat continuar amb el treball realitzat per a pal·liar l’emergència social generada per la pandèmia.

Així Ribera ha apuntat que ja està en fase de resolució la convocatòria d’ajudes destinades al foment de projectes que realitzaran associacions i entitats prestadores de serveis socials que, enguany, aniran destinades a projectes per a pal·liar i minimitzar els efectes de la covid-19. Es tracta d’una línia d’ajudes de 210.000 euros.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en la roda de premsa conjunta ha volgut posar en relleu “el canvi de paradigma de Benestar Social, d’un model assistencialista a un model d’atenció integrada, convertint el benestar social en un dret” i ha agraït la tasca del, fins ara, regidor de l’àrea José Luís López.

Entre els canvis, Marco ha destacat aspectes com la de la teleassistència, el menjar a casa o el transport adaptat. A més, també ha recordat que Castelló va ser de les primeres ciutats en signar convenis per evitar els talls de subministraments de serveis energètics.

Dins del marc normatiu, Marco s’ha referit a l’esmena de l’Ajuntament de Castelló que va ser acceptada per la Llei autonòmica que impedia l’embargament de les ajudes de caràcter social. Pel que fa a xifres, l’alcaldessa ha recordat els 14,38 milions d’euros per ajudes socials que suposen un 56% més respecte al que es destinava l’any 2015.

De la mateixa manera, l’alcladessa ha recordat que la partida per Emergència Social també s’incrementa un 67% respecte al 2015. Pel que fa als projectes socials, superen el milió d’euros.

Per la seua part, López, com a anterior responsable de Benestar Social ha fet referència als prop de 2,5 milions d’euros en prestacions d’emergència social, ja siga a través de vals de consum o com a pagament de subministrament s’han destinat a les persones en situació de vulnerabilitat.

En el repàs de les accions portades a terme, també s’ha referit entre altres coses a les més de 70.000 racions que es van servir a través del projecte “Cuina Social” encapçalat pel cuiner Miguel Barrera. Tanmateix, també s’ha recordat el que va suposar habilitar el pavelló Castalia amb 45 places per a les persones sense llar.

“Si haguérem arribat al confinament amb els recursos en Benestar Social que es tenien en el 2015 no hauria estat possible fer front a la demanda en Serveis Socials en què ens vam trobar”, hi ha conclòs el recent portaveu de l’equip de govern i anterior regidor de l’àrea.

ValenciàEspañol