17.3 C
Valencia

A Castelló, 23 grups de 16 centres educatius s’han hagut de confinar

Educació informa que a les comarques de la província, el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat i estan fent classes presencials sense problemes. El percentatge de normalitat és el més alt de la Comunitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

A les comarques de Castelló el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat. En este cas són alumnes de 23 grups de 16 centres els que s’han hagut de confinar. Això vol dir que el 99,6 % dels més de 6.000 grups de la província de Castelló estan fent classes presencials sense problemes, segons dades oferides este dilluns per la Conselleria d’Educació.

Així, pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius. A estes dades se suma l’acumulatiu de grups d’alumnes que romanen confinats totalment o parcialment de la segona setmana de curs, que són 79 grups de 60 centres educatius. Així mateix s’han desconfinat 51 grups de 45 centres educatius, els quals tornen a tindre de nou tots els seus grups funcionant presencialment.

- Advertisement -

Amb estes dades, el 88,4 % dels 1.845 centres educatius que conformen el sistema educatiu valencià ha finalitzat la tercera setmana del curs sense cap aula parcialment o totalment confinada. Són 213 centres educatius valencians els que finalitzen la segona setmana de classe amb confinament de part de l’alumnat determinat per les autoritats sanitàries.

Dels vora 47.000 grups que tenen els centres educatius sostinguts amb fons públics, el 99,4 % ha seguit les classes presencials sense que s’haja presentat cap incidència en la tercera setmana de curs. Hi ha 298 confinats.

La província amb menys casos

La xifra de les comarques de Castelló, pel que fa a grups escolars confinats en termes percentuals és la més baixa de la Comunitat. 
Per comarques, el 86,1 % dels 638 centres educatius de les d’Alacant no té cap grup confinat. Hi ha 89 centres educatius alacantins que tenen 127 grups confinats i, per tant, el 99,2 % dels quasi 16.700 grups d’estes comarques estan rebent classes presencials amb tota normalitat.

A les comarques de València, el 88,7 % dels 958 centres educatius sostinguts amb fons públics no tenen cap grup escolar confinat. Hi ha 108 centres que tenen 148 grups confinats. És a dir, el 99,4 % dels prop de 24.300 grups està fent classes presencials amb tota normalitat.

La Comunitat, millor que la mitjana estatal

El sistema educatiu valencià es manté per davall de la mitjana estatal quant a grups escolars confinats, malgrat que estem entre les sis autonomies que sumen ja tres setmanes de classes juntament amb Aragó, Cantàbria, La Rioja, Navarra i el País Basc.

El passat dijous 24 de setembre, en la reunió interministerial que mantingueren els ministres d’Educació i Sanitat amb els seus homòlegs autonòmics, s’informà que, en el conjunt de l’Estat, el 0,74 % dels grups escolars estaven confinats, 2.852 grups d’un total de 386.214. En el sistema educatiu valencià, després de tres setmanes completes de classe, el percentatge és del 0,63 %.

El balanç de les tres primeres setmanes de curs per a l’alumnat continua confirmant que els centres educatius no són espais de contagi, sinó espais a partir dels quals es detecten contagis.

De fet, la mitjana de positius en els 298 grups confinats actualment no arriba a 1,7 casos per grup, el que vol dir que els contagis als centres són mínims.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià