Castelló es prepara per a celebrar el dia dels valencians i les valencianes

L'Ajuntament de Castelló ha preparat diferents durant la jornada actes per a commemorar un dia tan important com el 9 d'octubre

Una despertà pels carrers de la València, el tret de la primera mascletà en la plaça de l'Ajuntament i la celebració a la vesprada d'una multitudinària i acolorida Crida han marcat aquest diumenge l'inici oficial de les Falles 2019, els actes de les quals es concentraran a partir del divendres, 1 de març. 
PublicitatAVL

Arriba la festivitat del 9 d’octubre a Castelló de la Plana, un dia gran per a tots els valencians i per al que s’ha desplegat un gran dispositiu d’actes. D’aquesta manera, la corporació municipal ha organitzat una oferta molt extensa d’esdeveniments per a valorar un dia tan important.
Un costum que bé sent habitual des que el nou equip de Govern va començar la seua estança en el Consistori i que un any més comptarà amb la presència de diverses associacions que representen les tradicions de la Comunitat Valenciana. Un viatge als orígens de la nostra terra del que tots els habitants de Castelló podran gaudir durant el matí.
Els actes començaran aquesta nit a les 00:00, amb un castell de focs que es realitzarà en l’esplanada del Palau de la Festa, donant d’aquesta manera pas al dia dels valencians i les valencianes.
L’endemà, ja per celebrar el 9 d’octubre, tindran lloc diferents actes, que començaran a les 11:45 amb una edició més de la Desfilada de les Tres Cultures, que comptarà amb associacions tan il·lustres com els Cavallers de la Conquesta, l’Aljama o els Moros d’Alqueria. La desfilada per l’Avinguda Rei en Jaume, el carrer Navarra, la Porta del Sol, el carrer Gasset, entre d’altres, acabant en la Plaça Major, on tindrà lloc un concert al càrrec de la Banda Municipal de Castelló.
Després de l’acte de les Tres Cultures, tindrà lloc una entrega de premis en el saló de plens de l’Ajuntament de Castelló en els que es premiarà com a valencians de l’Any a Carme Barceló Torres i Benjamí Barberà Miralles.
Aquest esdeveniment tindrà lloc al voltant de les 13:00.

PublicitatRovira