12 C
Valencia

Castelló adjudica per 211.000 euros la millora de l’accessibilitat en 17 parades d’autobús urbà

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Castelló ha adjudicat per 211.000 euros la millora de l’accessibilitat en 17 parades d’autobús urbà, el tercer dels projectes adjudicats dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), que es cofinança amb fons municipals i fons Feder.

“Aquesta actuació reflecteix el caràcter social d’una estratègia amb la qual des del Govern local volem transformar Castelló en àmbits com l’urbanisme o les tecnologies però també en el de la mobilitat”, ha subratllat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Aquesta intervenció persegueix un triple objectiu: millorar l’accessibilitat de parades d’autobús, potenciar la seguretat vial i fomentar el transport públic com a alternativa al vehicle privat en els desplaçaments urbans. L’estratègia Transforma Castelló Edusi suposarà la major inversió de fons europeus en la història de Castelló, amb 20,2 milions fins a 2022.

“Europa ens serveix com a motor de canvi per a avançar cap a un nou model de ciutat més amigable amb les persones, que promoga la mobilitat sostenible i ho faça amb la sensibilitat d’atendre a les persones amb mobilitat reduïda”, ha insistit Amparo Marco.

- Publicitat -

Entre les parades a millorar, s’inclouen una en l’avinguda Germans Bou, una altra en l’avinguda Quevedo; el carrer Joaquín Costa; avinguda del Mar; Sant Roc, Columbretes o avinguda Borriana.

Per la seua banda el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha afegit que s’instal·laran plataformes de PVC compostes per peces modulars de plàstic reciclat que es combinen i encaixen com un puzle “de manera que permeten múltiples configuracions amb diferents amples, longituds o fins i tot angles”.

- Publicitat -

Aquesta millora de l’accessibilitat en parades d’autobús també atén les propostes del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat viària de la ciutat de Castelló, al pla d’acció del programa Castelló, Ciutat Amigable amb la Gent gran i al nou Pla General, que ha sigut guardonat per la Conselleria de Vertebració del Territori per la innovació metodològica d’integrar la perspectiva de gènere des de l’inici dels treballs de la planificació urbanística i en el disseny de la ciutat.

Aquestes plataformes ampliaran l’espai d’espera per als usuaris d’autobusos, brindant accessibilitat i seguretat als viatgers. Així mateix millorarà la funcionalitat de la maniobra de recollida dels viatgers del transport públic, ja que impedeix que les parades puguen estar ocupades per altres vehicles. Aquesta solució s’aplica després del bon resultat de la prova pilot instal·lada el setembre de 2016 en una parada de l’avinguda Caputxins i la seua ampliació amb altres quatre parades més a la fi de l’any passat, situades en l’avinguda Blasco Ibáñez, en la ronda Vinatea, en el carrer Osca i en l’avinguda de l’Alcora.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià