Castelló acollirà en novembre la quinta edició de la Fira ‘Trovam!

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha assistit aquest matí a la presentació de la Fira Valenciana de la Música ‘Trovam! – Pro Weekend’ a la seu de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. En aquesta, Ruiz ha manifestat que és “una cita que suposa un objectiu comú de l’equip de govern de la ciutat perquè és un referent en la professionalització de la cultura i contribueix a vertebrar el nostre territori”.

La cinquena edició de la Fira ‘Trovam!’ se celebrarà entre el dijous 9 i el diumenge 12 de novembre en diferents espais de la ciutat de Castelló com l’Auditori de Castelló, el Teatre Principal, la Plaça Hort dels Corders i la Plaça Major.

La Fira vol mostrar la vitalitat de l’escena musical, especialment la valenciana, amb més de cinquanta propostes musicals valencianes i estatals que fan servir tant la nostra llengua com el castellà, l’èuscar, el gallec i l’anglés. A més, cal destacar que el 47% dels projectes que passaran pels diferents escenaris de l’esdeveniment compten amb la presència de dones.

El certamen també comptarà amb unes jornades professionals amb representants institucionals, programadors, mànagers, promotors i artistes amb la intenció d’examinar l’estat de la indústria musical. Entre els temes plantejats estaran els models de gestió de la política musical valenciana, la creació d’ocupació, la visió dels mitjans de comunicació i la situació de la dona, entre d’altres.

La Fira Valenciana de la Música està coorganitzada entre l’Institut Valencià de la Cultura, l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la ‘Valencian Music Association’ (VAM!). A més, cal assenyalar que aquesta fira s’emmarca i forma part de les accions del Pla Estratègic Cultural “Fes Cultura” de la Generalitat Valenciana per al quinquenni 2016-2020.

CatalanSpanish