20.8 C
Valencia

Castelló activa una web per a oferir informació actualitzada de l’aforament de les seues platges

El servei informa també del color de les banderes, la meteorologia i onatge en diversos sectors de la platja del Pinar, Gurugú i Serradal.

- Publicitat -AVL

El Servei de Salvament i Socorrisme en Platges de l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una aplicació web per a oferir informació actualitzada de l’estat de les seues tres platges (Pinar, Gurugú i Serradal). El nou servei ofereix dades actualitzades tres vegades al dia sobre l’afluència a les platges, el color de les banderes, la climatologia i l’onatge. La web és una eina pràctica per a conéixer en temps real l’afluència en els diferents sectors de les platges de Castelló mitjançant una escala de colors que indica si l’afluència en un determinat sector és baixa (color verd), mitjana-baixa (groc), mitjana-alta (taronja) o afluència alta (roig).

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha indicat que esta aplicació permet comptar este estiu amb unes platges més segures. “D’esta manera, els estiuejants podran veure i triar aquells sectors de la platja amb menys afluència per a respectar les mesures de distància de seguretat per la covid-19”, ha indicat. Braina ha recordat que Castelló va posar en marxa a mitjan juny un servei de control i detecció de concentracions de persones a les platges mitjançant un dron i intel·ligència artificial. “Ara, totes les persones podran consultar i tindre informació a l’instant sobre l’estat de les nostres platges”, ha incidit.

L’enllaç per a consultar esta informació és: https://medigrupgestion.com/playas/info-playas?id=54.

A través d’esta web, es podrà seleccionar la platja i conéixer la informació sobre la zona nord i sud d’esta. També es pot accedir a la informació a través dels codis QR situats en les postes de salvament.

Per a elaborar la informació, el servei de salvament es val de la informació proporcionada pel dron, específicament dissenyat per al seu ús en platges i el comptatge de persones. Així, el dron realitza tres vols diaris (a les 11.30, 14.00 i 18.00 hores) per a recollir les dades que posteriorment utilitza el servei de salvament per a actualitzar la web de manera constant i periòdica.

Cal recordar que Castelló va ser la primera ciutat de la província a posar en marxa este servei de control d’aforament mitjançant dron. Una tecnologia que també completa i fa costat al Servei de Salvament i Socorrisme en Platges, ja que permet realitzar ràpides batudes en les zones de bany, indicar el posicionament de possibles víctimes, llançar flotadors salvavides, etc.

Fins hui, esta tecnologia ha realitzat ja diversos serveis de suport en rescats a banyistes, identificació d’objectes flotants, assistència a navegants en situació de risc i suport a la Policia Local per a interceptar i identificar embarcacions que estaven realitzant maniobres perilloses en zones de baix, entre altres actuacions.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià