Castelló revisarà les activitats organitzades al gener i tancarà temporalment jocs infantils

Marco apel·la de nou a la responsabilitat i insisteix a prendre mesures per a frenar la propagació del coronavirus a la ciutat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha dirigit hui una nova reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) per a analitzar l’evolució de la situació epidemiològica a Castelló i prendre una sèrie de mesures dirigides a reduir al màxim el risc de contagis a la ciutat davant la tendència a l’alça dels últims dies i el previsible augment del qual adverteixen des de les autoritats sanitàries.

Així, s’ha acordat revisar i avaluar tots els actes i les activitats organitzades per l’Ajuntament durant el mes de gener i tancar de nou els jocs infantils, de moment, durant les dos pròximes setmanes. La incidència acumulada a la ciutat en els últims 14 dies és, segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de 190,42 casos per cada 100.000 habitants.

“Són unes mesures en línia amb les últimes adoptades per part de les autoritats sanitàries i de la Generalitat, que són més restrictives i que tenen com a objectiu minimitzar el risc de contagis a la ciutat i fer front a un previsible augment de casos”, ha explicat l’alcaldessa i directora del Cecopal, Amparo Marco. “Entenem que són unes mesures que poden generar molèsties a la ciutadania, però el més important és reduir al màxim els riscos i evitar punts d’aglomeració de persones. Davant la covid-19 hem d’optar per la màxima prudència”, ha assegurat Marco, apel·lant de nou a la responsabilitat i a la col·laboració ciutadana per a fer front al coronavirus.

Respecte als jocs infantils, cal destacar que durant el període vacacional de Nadal es van reobrir amb la finalitat de facilitar un espai d’oci per als xiquets i xiquetes els dies que no tenien classes. Estes instal·lacions es van desinfectar diàriament com a mesura de protecció davant la covid-19.

En la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal també s’ha adonat de les denúncies realitzades fins hui per incomplir la normativa sanitària. Així, la Policia Local de Castelló ha realitzat un total de 672 propostes de sanció des de l’entrada en vigor de la Resolució de 24 d’octubre de 2020 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Només al gener, fins al dia 6, s’han alçat 25 actes de sanció: 11 per no portar mascareta o portar-la indegudament; 10 a establiments per no complir amb les mesures de seguretat per a contindre la propagació del coronavirus; 3 per molèsties i/o reunions en domicilis; i 1 per incomplir el confinament.

Així mateix, des de la Policia Local, i després de l’entrada en vigor de la Resolució de 5 de gener del 2021, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’estableixen mesures preventives excepcionals, es reforçaran els torns de la vesprada i es continuarà en coordinació permanent amb altres forces de seguretat. En la mateixa línia, continuaran controlant els accessos a les zones comercials com s’ha fet durant el període nadalenc i es col·laborarà en la vigilància dels accessos i eixides al municipi limítrof de Borriol, que és un dels quatre confinats perimetralment a la província com a mesura addicional a la resolució del 5 de gener.

Les mesures acordades hui en el si del Centre de Coordinació Operatiu Municipal, així com les preses amb anterioritat, són revisables en funció de l’evolució de la situació epidemiològica a Castelló.

ValenciàEspañol