5.9 C
Valencia

Castelló atorga un milió d’euros en ajudes al comerç i l’hostaleria

L'Ajuntament concedeix 851 subvencions en una nova línia per a fer front a l'efecte de l'emergència sanitària i social pel covid-19.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions per valor d’un milió d’euros al comerç minorista, persones autònomes, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d’oci nocturn de Castelló per a pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19. Es tracta de la nova línia d’ajudes posada en marxa pel govern municipal dirigida a sectors que s’han vist perjudicats per la pandèmia i les mesures de seguretat per a contindre el virus.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que s’han concedit un total de 851 ajudes fins a esgotar el pressupost. No obstant això, ha recordat que es tracta d’una línia oberta i que s’ampliarà per a arribar a més comerciants i hostalers. Marco ha explicat que “en temps rècord s’han gestionat més de mil sol·licituds i hem concedit ja 851 ajudes”. “Treballem per a minimitzar els efectes de la covid-19 en el nostre teixit empresarial local, format fonamentalment per pimes i persones autònomes, i este milió és una bona mostra d’això”, ha manifestat.

Per part seua, l’edil d’Innovació Comercial, David Donate, ha explicat que de les ajudes concedides, el 29,6% han sigut per a l’hostaleria (bars, cafeteries i restaurants), el 0,82% per a l’oci nocturn (pubs, discoteques i sales de ball), el 18,33% per al comerç minorista (tèxtil, calçat, parament, etc.) i el 51,23% restant per a altres xicotets negocis com, per exemple, acadèmies, gestories, autoescoles o salons de bellesa, entre altres. Cal recordar que la concessió d’ajudes s’ha realitzat en règim de concurrència competitiva, establint-se com a criteri de valoració la data i hora d’entrada de la sol·licitud, reunint la totalitat de requisits i documentació requerida en la convocatòria, prioritzant les que siguen per tancament total de l’activitat.

“Hem reorientat la despesa en un moment complicat com este per a afrontar una nova situació sobrevinguda com la pandèmia, amb estes ajudes, l’ajuntament vol ser motor de la reactivació econòmica de Castelló després de l’emergència sanitària i social”, ha manifestat Donate.

- Publicitat -

Esta nova línia d’ajudes posada en marxa a la fi de setembre, s’ha destinat a titulars de negocis i empreses de comerç, restauració i oci nocturn que van tancar durant el període d’estat d’alarma o que van tindre un descens en la facturació d’almenys entre un 50% i un 75%; i d’un 25% a un 49,9% respecte a la facturació dels sis mesos anteriors a la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19.

La quantia de les ajudes és de 1.200 euros en cas de tancament total de l’activitat i quan les pèrdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l’obertura amb pèrdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,291FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un fong inutilitza la meitat de les UCI de l’hospital General de Castelló

Fonts internes del centre hospitalari han indicat a Actualitat Valenciana que s'ha detectat un focus de candida auris (un tipus de fong) en 2 de les 4 UCIS

Entra durant la nit a una nau industrial a Benaguasil i acaba rescatat pels bombers

La persona que va entrar a la nau va caure des d'una altura de 7 metres.

Un home ferit en xocar el seu cotxe amb un porc senglar que va envair la carretera a Sant Mateu

Un home de 34 anys va resultar ferit anit després de xocar el vehicle amb el qual circulava amb un senglar en el terme municipal de Sant Mateu.

Publicats els resultats del C1 de valencià de la JQCV

Ja es poden consultar els resultats de l'examen C1 de valencià de la Junta Qualificadora.

Torrent enforteix el seu compromís per a erradicar la violència contra les dones

L'objectiu de la mateixa és conscienciar, visibilitzar i previndre a la ciutadania del municipi amb una sèrie d'actes i activitats significatives.
- Advertisement -

: Valencià