12.5 C
Valencia

Castelló activa una nova línia d’ajudes d’1 milió d’euros per a comerços i hostaleria

Es dirigeix a comerciants, autònoms i pimes titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d'oci nocturn.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló activa una nova línia d’ajudes dirigida a comerciants detallistes, autònoms, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d’oci nocturn per a fer front als efectes originats pel coronavirus.

“Treballem per a minimitzar els efectes de la covid-19 a la nostra ciutat, i esta nova línia d’ajudes dirigida a sectors que s’han vist molt perjudicats enguany pels efectes derivats de la pandèmia, és una prova d’això”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Els nostres veïns i veïnes han de saber que l’Ajuntament està al seu costat també en els moments més difícils com el que estem vivint i vol ser el motor de la reactivació econòmica de Castelló després de la crisi sanitària”, ha assegurat. “Amb este objectiu habilitem una partida d’un milió d’euros del pressupost municipal per a en la mesura que siga possible ajudar als comerciants i als titulars de negocis de restauració i locals d’oci nocturn”, ha detallat Marco.

Les subvencions es finançaran amb càrrec al pressupost municipal per un import total d’un milió d’euros, i sense perjudici d’una possible ampliació de crèdit. La convocatòria de les ajudes, així com les bases específiques per a la seua concessió, s’aprovaran demà en la Junta de Govern Local i es podran sol·licitar a partir de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Esta línia de subvencions va destinada a titulars de negocis i empreses de comerç, restauració i oci nocturn que van tancar durant el període d’estat d’alarma o amb un descens en la facturació d’almenys entre un 50% i un 75%; i d’un 25% a un 49,9% respecte a la facturació dels sis mesos anteriors a la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19. En cas de disminució de la facturació superior al 75% tindran la mateixa consideració que els tancats.

- Publicitat -

Per la seua part, el regidor d’Innovació Comercial i Consum Sostenible, David Donate, ha detallat la quantia de les ajudes, que “és de 1.200 euros en cas de tancament total de l’activitat i quan les pèrdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l’obertura amb pèrdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%”. La concessió s’efectuarà en règim de concurrència competitiva, establint-se com a criteri de valoració la data i hora d’entrada que figuren registrades en la sol·licitud, reunint la totalitat de requisits i documentació requerida en la convocatòria, prioritzant les que siguen per tancament total de l’activitat. S’atorgaran fins a esgotar el crèdit disponible destinat a atendre les ajudes. En cas que diferents expedients tingueren la mateixa data i hora, es prioritzaran els presentats per persones amb diversitat funcional i, en defecte d’això, per dones. Si estos criteris no foren suficients es farà un sorteig.

Estes ajudes hauran de respondre a pal·liar les despeses d’on s’exerceix l’activitat en el terme municipal de Castelló, i sempre que conste en la sol·licitud la declaració responsable del sol·licitant que mantindrà l’activitat oberta al públic almenys fins al dia 31 de desembre de 2021.

- Publicitat -

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptats a partir de l’endemà al de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). Podran presentar-se via telemàtica, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament (sede.castello.es); i de manera presencial, mitjançant petició de cita (citaprevia.castello.es) al Palau de la Festa i a les tinences d’alcaldia Nord, Oest i Grau.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,339FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya

Les empreses ondenses confien en l’agència d’inserció laboral per a cobrir més de 150 ocupacions

L'Ajuntament d'Onda inverteix 588.319,94 € per a reforçar el servei, augmentar la formació i les ajudes directes per a la contractació dels veïns d'Onda

Nules dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de l’arbre i l’enllumenat decoratiu

Es dona visibilitat a l’espot “Som la Llum del Nadal” amb el que es vol promocionar les compres al comerç local
- Advertisement -

: Valencià