1:14 pm - Tuesday, 26 May 2020

Castelló destinarà 135.000 € en ajudes al lloguer per a col·lectius vulnerables

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

L'Ajuntament gestionarà directament un segon paquet de subvencions aprovades per la Vicepresidència Segona de la Generalitat per la COVID-19.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló destinarà 135.000 euros en noves ajudes al lloguer d’emergència per a col·lectius vulnerables.

Este finançament forma part d’una nova línia de finançament que acaba d’aprovar la Generalitat i que es complementa amb altres ajudes del lloguer que es dirigeixen a treballadors i autònoms i que gestiona la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca el suport econòmic del Govern i el Consell en el lloguer i ressalta l’esforç “de les Administracions Públiques per a garantir el dret a l’habitatge”. Garrit subratlla que les noves subvencions ajudaran a pagar el lloguer a la gent que més el necessite i recorda que, a més d’esta ajuda, el Consell disposa d’una segona iniciativa de suport al lloguer per a persones que han patit un impacte econòmic per la COVID-19. També informa que els decrets econòmics del Govern impedeixen els desnonaments de lloguer durant 6 mesos i obliga els fons d’inversió a realitzar una quitació d’un 50% o reestructura el deute durant tres anys.

L’Ajuntament de Castelló gestionarà directament 135.000 euros per al pagament del lloguer d’emergència que procedeix d’un fons de 5 milions que va aprovar en ajudes d’emergència el passat ple del Consell del divendres. En els pròxims dies es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Les persones interessades podran informar-se deixant les seues dades en el número telefònic del 010 o enviant un correu electrònic a vivenda@castello.es. Es tracta de la segona línia de suport al lloguer; a la primera, de 7,5 milions, la gestiona el Consell i sufragarà lloguer d’afectats per la crisi.

Esta nova ajuda va dirigida a víctimes de violència de gènere, persones objecte de desnonament del seu habitatge habitual, sense llar i col·lectius especialment vulnerables afectats, directa o indirectament, per la pandèmia de la COVID-19 dins del territori de la Comunitat Valenciana.

La quantia total de l’ajuda es desglossa en dos conceptes: a) fins a un 10% de l’import total per a posar a la disposició de les persones incloses en els col·lectius vulnerables un allotjament o solució de l’habitatge immediata; b) fins a un 90% de l’import total per a la concessió d’ajudes directes per al pagament del lloguer de l’habitatge habitual, de titularitat privada o sobre qualsevol allotjament o dotació residencial susceptible de ser ocupada per les persones beneficiàries.

Podrà aconseguir fins als 600 euros al mes i fins al 100% de la renda o preu d’ocupació de l’immoble. En casos degudament justificats, podrà aconseguir fins a 900 euros mensuals. D’altra banda, sumarà altres 200 euros al mes per a atendre les despeses de manteniment, comunitat i subministraments bàsics amb el límit del 100% d’estos.

Les ajudes es concedeixen per termini d’un any, prorrogable, si escau, anualment, fins a aconseguir el límit de cinc anys, sempre que es mantinguen les condicions que van determinar el seu atorgament i existisca consignació pressupostària.

A més, es concedeixen en règim de concessió directa, amb la sola acreditació de la condició de víctima de violència de gènere, del desnonament o llançament, imminent o ja realitzat de l’habitatge habitual, de ser persona sense llar o especialment vulnerable.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

El Govern inclou el port d’Alacant entre els ports d’entrada a Espanya

El Govern inclou els ports de Santander i Alacant entre els ports d'entrada a Espanya.

Arriba al port de València el primer buc amb material de la Xina: cent llits i tres milions de guants

A més d'este buc, el centre logístic de Fira València ha rebut un milió de guants i 10.000 bates de protecció, procedents del vint-i-cinqué avió amb material sanitari que va aterrar a Madrid el cap de setmana.

La revista Vogue divulga la indumentària tradicional de Requena

El reportatge de Txema Yeste fotografia a models de Cantares Vells amb peces del Museu Municipal de Requena.

Esta publicació està disponible en : Valencià