Castelló viu en alerta 0 la pitjor gota freda de la década

Escoles tancades, pluviòmetres amb més de 150l/m2 en poques hores, torrents desbordats, carreteres intransitables i desallotjaments han marcat la nit més perillosa de la gota freda.

La greu situació metereològica en Castelló ha obligat als seveis d’emergències de tota la província a repondre a les conseqüències de la pluja en el litoral del Maestrat, la Plana Alta i la Plana Baixa. Els llocs on més s’ha deixat sentir la descàrrega d’aigua. Ara mateix ha donat una treva, però no és la fi de l’espisodi.

El epicentre de les plutges ha estat en Almenara, on han plogut més de 189,4 l/m2, seguits per Torreblanca (187,4) Alfondeguilla (183), Alcalà de Xivert (182) i Chóvar (169). També han sigut nombroses les descàrregues d’aigua en Les Coves de Vinromà (168) , Xert (159) i la Cinctorres (138).

La policia local d’Almenara alerta que les carreteres i carrers estan oberts però recomana no agafar el cotxe.

En el cas de Borriana (105) vora 40 reallotjaments. Alguns veïns van ser rehubicats pels membres de la Creu Roja en el poliessportiu Sant Blai per tal de passar la nit.

També ha sigut necessari desallotjar a una família en Vila-real (123,4) a causa de les plutjes. Molts camins rurals de la localitat estan tallats al trànsit, també el túnel del carrer dels Furs de València, camí Artana, avinguda de França amb Grècia, pont de Santa Quitèria i camí d’accés a la ITV. L’alcalde José Benlloch, està coordinant des de primera hora del matí el dispositiu especial d’emergència per les pluges. Tots els recursos materials i personals de l’Ajuntament estan mobilitzats i alerta.

En Almassora hi ha talls en l’Avinguda de Castelló, el Camí Benafelí, el Camí Els Clots, els Accessos a Sta. Quitèria, la Rotonda final de S. Jaume i el Camí Fondo, recomanen precaució en els accesos a la platja, i en cas de fer-ho que siga pel Camí La Mar.

CatalanSpanish