domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló amplia la zona de jocs infantils de la plaça de l’Obelisc al parc Ribalta

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, destaca “l’impuls del nou Govern al pulmó verd de Castelló en sol sis mesos”.

L’Ajuntament de Castelló ha escomés una nova actuació en el parc Ribalta després de la poda integral de sanejament i la millora del sistema de drenatge. En aquesta ocasió, la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha apostat per ampliar la zona de jocs infantils i convertir la plaça de l’Obelisc del parc en un autèntic espai d’oci per al públic familiar. “El Govern municipal s’ha marcat com a objectiu recuperar el protagonisme social i cultural del Ribalta i en sis mesos hem escomés actuacions i impulsat projectes que així ho demostren”, ha defensat la regidora Sara Usó.

Els elements que s’han instal·lat, ha detallat l’edil, consisteixen en un gronxador amb cistella, un tobogan per a bebés amb forma de fulla, un panell de jocs amb indicacions en braille per a persones amb deficiència visual i també adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, un arener i un circuit d’equilibri amb forma de cuc. El gronxador, el tobogan i el circuit d’equilibri s’han situat sobre paviment de cautxú. A més, també s’han col·locat tres cartells informatius sobre les edats recomanades i normes d’ús.

La responsable de Sostenibilitat Ambiental ha explicat que “els jocs s’han instal·lat segons les edats per a les quals estan recomanats i s’ha cercat que desenvolupen la psicomotricitat o el tacte a més, per descomptat, que siguen en un nou al·licient per a visitar el nostre pulmó verd”. Un dels jocs també arreplega els punts cardinals en llenguatge de signes. “La inversió ha superat els 16.000 euros”, ha apuntat Sara Usó.

Aquesta actuació se suma a la poda intensiva a la qual s’ha sotmés el parc Ribalta 25 anys després de l’última i que té com a objectiu sanejar els arbres d’aquest espai verd. A més, l’Ajuntament de Castelló també ha culminat les obres de millora del sistema de drenatge del parc Ribalta amb l’objectiu de reduir la pèrdua d’arena en el cas que es produïsquen episodis intensos de pluja. La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha impulsat la col·locació de set arquetes més una doble en l’andana central del parc “amb l’objectiu que, quan es produïsquen pluges intenses, l’arena s’acumule en aquestes arquetes i es reduïsca la quantitat de terra que es perd arrossegada per l’aigua”, ha explicat la regidora Sara Usó.

Últimas noticias

Contenido relacionado