Castelló continua amb el ‘degoteig’ d’apertures de nous bars i cafeteries

De les set noves declaracions responsables per a obtenir llicència d'activitat que han passat en els últims quinze dies per l'ajuntament de la capital de la Plana, cinc pertanyen a bars cafeteries que bé són de nova activitat o que canvien de mans amb nous emprenedors i emprenedores que aposten pel sector.

Cinc de les set llicències d’apertura d’activitat econòmica que han passat per l’ajuntament de Castelló als últims dies, corresponen al sector de l’hostaleria i restauració. És a dir, que es tracta de “bars-cafeteries sense audició musical” que presenten la seua declaració responsable per a poder entrar en funcionament mentre arriba la llicència definitiva.

Este degoteig de noves apertures de bars i cafeteries, sembla estar sent un constant als últims mesos. De fet com publicava fa unes setmanes Actualitat Valenciana, els supermercats i les panaderies que se sumaven a la nova activitat de bar-cafeteria també van ser una discreta però constant tendència als mesos més durs de la pandèmia.

Siga com siga, mentre el xicotet comerç s’ofega i la majoria de sectors registra unes pèrdues notables, sorprén que a la capital de la Plana continue l’apertura de locals d’un sector que es troba, segons els professionals, en moments molt complicats.

Llocs de venda de ‘tarrons i xurros’

Per la Junta de Govern Local de l’ajuntament de Castelló, també han passat este dijous, com ha informat el portaveu del govern municipal, José Luís López, altres assumptes com el dels llocs de venda ambulant que s’ofereixen per a les pròximes dates nadalenques. És a dir els tradicionals camions de venda de tarrons i xurreries que estaran ubicats als mateixos espais que en altres ocasions.

En total són quatre de venda de tarrons, tres a la plaça Santa Clara i un a l’avinguda del Rei En Jaume i cinc xurreries, i el període d’apertura serà a partir de l’1 de Novembre i fins a principis de gener.

També es prepare l’oferta per a les quatre instal·lacions dels llocs destinats als anomenats “full tracks” que s’ubiquen al Grau, a l’avinguda Juan Sebastian El Cano, la nit de Cap d’any, encara que com ha volgut deixar clar el regidor, este tema estarà “evidentment supeditat a l’evolució de la situació d’emergència sanitària per la pandèmia”.

CatalanSpanish