Castelló estrena una aplicació que facilita l’elaboració del pressupost municipal

El Govern Municipal de l’Ajuntament de Castelló ha estrenat recentment una nova eina informàtica per a facilitar l’elaboració dels pressupostos municipals, dotant este procés de confecció d’una major agilitat i transversalitat i, per tant, de més eficàcia en la gestió.

El regidor de Modernització, Ignasi Garcia, ha explicat que “hem actualitzat l’eina informàtica que utilitzem per a fer els plans departamentals de cada regidoria, el pas previ a l’elaboració dels pressupostos municipals, ja que l’anterior havia quedat obsoleta, havia començat a presentar deficiències en la seua gestió i era necessària una renovació”.

Esta nova eina ajudarà als regidors i als tècnics de l’Ajuntament a “fer un pressupost més transversal i facilitar la comunicació necessària per a tindre una administració més eficient. A més, permetrà anar ajustant i anar introduint dades que abans s’havien de duplicar o introduir en diverses ocasions”, ha destacat Garcia.

Per la seua banda, el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha manifestat que “la nova eina de plans departamentals ve a solucionar els problemes existents amb l’antiga fent que el procés d’elaboració del pressupost es duga a terme de forma descentralitzada”. Així, es generen interrelacions entre els diferents departaments i les diferents unitats d’elaboració dels pressupostos poden introduir peticions de necessitats dirigides a altres unitats com, per exemple, Recursos Humans, Patrimoni, Serveis Centrals d’Informàtica,... “La finalitat d’estes peticions és la de proporcionar informació complementària a les diferents unitats per a poder elaborar els seus propis pressupostos”, ha puntualitzat l’edil.

Lorenzo també ha aclarit que “la nova eina serà viva i dinàmica, perquè tindrà un manteniment evolutiu, la qual cosa permetrà realitzar millores i corregir incidències en terminis raonables. Es tracta d’una eina estratègica per a impulsar les polítiques públiques que han de permetre millorar la vida de la ciutadania”.

ValenciàEspañol