Grau Centre Gastronòmic converteix agost en el mes de ‘l’Arrocito de Castelló’

L'associació impulsa les primeres jornades gastronòmiques sobre este plat típic amb la col·laboració del Patronat de Turisme

41

Agost és el mes de ‘l’Arrocito de Castelló’ en el Grau. L’associació Grau Centre Gastronòmic ha convocat tot este mes les primeres jornades gastronòmiques dedicades a este plat típic de la cuina local en una iniciativa que compta amb el respatler del Patronat Municipal de Turisme que dirigeix la regidora Patricia Puerta.

Sota el lema ‘Veuen a gaudir del Grau’, deu restaurants del Districte Marítim participen en esta nova proposta gastronòmica en la qual es pot degustar este plat en un menú el preu del qual oscil·la entre els 25 i els 30 euros. Nou Escull, La Ballena, Casa Lola, Casa Juanito, El Rincón de OrtegaBrisamar, Casa Santiago, La Trocha, Golf Azahar i La Ola participen en estes jornades amb una carta que inclou un aperitiu de benvinguda, dos entrants, ‘el Arrocito‘ de Castelló i unes postres.

Este plat inclou ingredients com el sepionet de punxa, llagostins o rap així com productes de l’horta com a tomaques o carxofes, segons la recepta presentada pel xef Estrella Michelín Miguel Barrera per a la celebració del primer concurs internacional ‘Arrocito de Castelló’, celebrat el passat mes de maig en el passeig Bonavista del Grau.

Esta jornada gastronòmica se suma a unes altres ja consolidades en el calendari gastronòmic castellonenc, com la de l’arròs a banda, el polp i la sèpia i la de la galera amb les quals es pretén potenciar la gastronomia local i difondre la qualitat de l’oferta gastronòmica del Grau i de la resta de la ciutat, amb jornades com la ruta de tapes.

La regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta, ha destacat que “la gastronomia de Castelló és cada vegada més un referent turístic que està ajudant a posicionar a la nostra ciutat. Iniciatives com estes jornades de l’Associació Grau Centre Gastronòmic per a promoure ‘l’Arrocito de Castelló’ són un bon exemple de l’impuls al turisme gastronòmic pel qual apostem des del Patronat”.