La província de Castelló aconsegueix el 100 per 100 de l’assignació de vacunes

Amb estes xifres, el dilluns s'iniciarà l'administració de la segona dosi a les residències que van començar la vacunació a la fi del mes de desembre

AVL

Els departaments de salut de Castelló, la Plana i Vinaròs han aconseguit ja el 100% de la vacunació del coronavirus assignada pel Centre de Salut Pública. D’esta forma, 11.248 persones han rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer, complint així la planificació establida, que consisteix a immunitzar en primer lloc a residents de centres sense brots de Covid-19 actius, al personal sanitari de primera línia i al personal sociosanitari.

Amb estes xifres, el dilluns s’iniciarà l’administració de la segona dosi a les residències que van començar la vacunació a la fi del mes de desembre, complint així també la planificació establida en el pla de vacunació.

Esta programació contemplava la immunització dels grups diana durant el primer trimestre de l’any 2021, terminis que s’estan complint en els tres departaments de salut de la província de Castelló, fins i tot de forma avançada, ja que s’ha administrat la vacuna a la totalitat de persones residents en centres sense brots actius de COVID-19 o amb brots sota autorització de Salut Pública; al personal sociosanitari; i al personal sanitari de primera línia.

Cal destacar que en Atenció Primària, tots els centres de salut han administrat ja la vacuna entre el seu personal i als hospitals ja s’ha superat el llindar de primera línia i s’està oferint la vacunació a la resta de personal seguint una priorització establida pels serveis de Medicina Preventiva.

Segona dosi en residències

Quant a les residències, el departament de salut de la Plana ha finalitzat la primera ronda d’immunització i iniciarà el dilluns la segona en la residència de Borriana. El departament de Castelló completarà la setmana vinent la primera ronda i iniciarà la segona també el dilluns en la residència d’Almassora. Tots dos centres van ser els primers de la província a rebre la vacuna de la farmacèutica Pfizer el passat 27 de desembre.

Per al procés de vacunació s’ha comptat amb equips propis tant en Atenció Primària com als hospitals i amb un equip de Salut Pública per als centres sociosanitaris.

La setmana vinent arribarà a Castelló una nova assignació de vials que permetran mantindre el ritme alt de vacunació.

L’Hospital de la Magdalena inicia la vacunació del coronavirus entre el personal

L’Hospital de la Magdalena de Castelló ha iniciat hui la vacunació del coronavirus entre el personal amb l’arribada dels vials de la farmacèutica Moderna.

Les primeres dosis d’esta vacuna van arribar a Espanya este dimarts i es van distribuir per les diferents autonomies. A la Comunitat Valenciana s’han assignat 3.000 vacunes d’esta companyia farmacèutica que s’han distribuït entre els diferents hospitals d’atenció a crònics i llarga estada (HACLE) per a la seua administració este dimecres, com ha ocorregut en el centre la Magdalena de Castelló. El procés de vacunació s’està desenvolupant amb normalitat.

- Advertisement -
CatalanSpanish