8.2 C
Valencia

Castelló registra este mes 50 atencions a víctimes de violència de gènere

El Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de Violència de Gènere de l'ajuntament de castelló ha atés mig centenar d'incidències vinculades a dones que han necessitat algun tipus d'ajuda durant el confinament.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Servei Atenpro (Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de Violència de Gènere) de l’Ajuntament de Castelló ha realitzat prop de mig centenar d’atencions des de l’inici de l’estat d’alarma. Totes estes incidències han implicat contactar telefònica amb les usuàries, realitzar cridades i/o remetre correus electrònics als recursos implicats, per a donar solució a les incidències i a les seues necessitats.

Totes estes gestions evidencien “la necessitat d’un servei que atengue des de la proximitat i d’acord amb el context social, familiar i personal de les dones que el requereixen”, com ha assegurat l’edil de l’àrea de Feminismes, Veònica Ruiz. La regidora ha recordat que “l’estat d’alarma ha suposat la declaració d’este servei com a essencial i, per tant, la garantia que totes les necessitats de la població de Castelló estaven cobertes en este aspecte”.

Al mateix temps, la violència masclista no ha abandonat l’actualitat d’estos dies de l’estat d’alarma i cal recordar les dues agressions succeïdes des del passat 14 de març, una de les quals va suposar l’assassinat d’una dona a Almassora.

Per la seua part, la regidora de Feminismes, durant esta situació, també ha agraït “el compromís i la voluntat constant de millora” del personal del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló.

- Publicitat -

Cal destacar que el Servei Atenpro (Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de Violència de Gènere), ofereix a les vícitmes de violència de gènere una atenció immediata, davant les eventualitats que els puguen sobrevenir, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, i siga com siga el lloc en què es troben.

El servei es basa en la utilització de tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de tele localització que permet que les dones víctimes de violència de gènere puguen entrar en contacte en qualsevol moment amb un centre atés per personal específicament preparat per a donar una resposta adequada a les seues necessitats.

- Publicitat -

A més de les esmentades el SIO també ha atés en estes setmanes peticions de targeta de l’autobús gratuïta, peticions d’ajudes essencials per a persones en risc d’exclusió social o en situació de vulnerabilitat i tramitacions per a la sol·licitud del permís de treball o de residència a dones víctimes de violència de gènere.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,291FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Torrent enforteix el seu compromís per a erradicar la violència contra les dones

L'objectiu de la mateixa és conscienciar, visibilitzar i previndre a la ciutadania del municipi amb una sèrie d'actes i activitats significatives.

Bétera consciència i sensibilitza sobre la violència de gènere

S'hi ha creat una guia per a dones víctimes de violència de gènere que té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

62 xiquets i xiquetes de l’Eliana planten el seu arbre en el Bosc de la Benvinguda

Després d'esta quarta edició la iniciativa suma un total de 270 exemplars d'oms en procés de recuperació.

L’aeroport de Castelló dona per extingit l’incendi declarat en una aeronau destinada a desmantellament

En el sinistre no s'han registrat danys personals i els materials es limiten a l'aeronau afectada pel foc.

Sanitat declara 53 morts des del dissabte per coronavirus

En estos moments hi ha 15.383 casos actius.
- Advertisement -

: Valencià