Castelló es torna a quedar sense AVE set mesos després de la seua inauguració

Este romandrà tallat durant la resta del mes fins al 31 d'agost, quan està previst que finalitzen les obres

L’AVE Madrid-Castelló es va inaugurar el passat 23 de gener, quan realitzava el seu primer viatge oficial, encapçalat per l’anterior president del Govern Mariano Rajoy, i en el qual ja es va produir la primera incidència.

Set mesos després de la seua estrena, les obres del corredor mediterrani han paralitzat la circulació dels trens de l’AVE que connecten Castelló amb Madrid en el tram comprés entre la capital de la Plana i València.

Així doncs, este servei entre ambdues ciutats, suspés des de dissabte passat, romandrà tallat durant la resta del mes fins al 31 d’agost, quan està previst que finalitzen les obres. Fins llavors i com a alternativa, els usuaris que requerisquen viatjar en AVE de Castelló a Madrid, i viceversa, han de realitzar el trajecte entre les dues localitats de la Comunitat amb autobús, servei de rodalia o trens mitjana distància.

Estes actuacions han generat gran malestar en el sector turístic de la província pel negatiu efecte d’estes incidències en els visitants, ja que, almenys durant estos dies, l’AVE no arriba a la capital de la Plana.

Els treballs de la segona fase d’implantació del tercer carril executats per Adif entre València i Sagunt també han afectat els trens de llarga distància i les rodalies. Ahir, les modificacions ja es van reflectir en l’Estació del Nord, des d’on diversos autobusos es van concentrar per a traslladar als afectats a les seues destinacions corresponents.

Pel que fa a les rodalies, des de Renfe van informar que 28 combois de la línia C-6 València-Castelló han de fer transbord amb autobús entre Puçol i València. D’esta manera, només 16 mantenen el trajecte directe en esta direcció.

L’operadora ferroviària ha anunciat que han ampliat l’oferta a sis serveis més entre València i Castelló amb parada a Sagunt. En este cas, van avisar que la quantitat d’autobusos destinats a cada servei dependrà de la demanda de cada moment.

Quant als transports de llarga distància, les obres han suspés huit trens Euromed, quatre per sentit, i un Talgo entre València i Barcelona i viceversa. Ara bé, amb la intenció de mantindre l’oferta habitual d’estiu, la resta de trens Euromed i Talgo que transiten entre estes ciutats ho fan amb el doble de places.

CatalanSpanish