Els grups aprofiten el Ple de la Banda de Música de Castelló per a tirar-se les coses en cara

La sol·licitud presentada per Partit Popular i per Ciutadans ha sigut desestimada, amb els vots en contra del PSOE, Compromís i l’abstenció de Castelló en Moviment.

406
L'ajuntament ha presentat els resultats del Sondeig d'Opinió de 2018.

El Ple Extraordinari celebrat hui en l’Ajuntament de Castelló per a canviar les bases per a ser director de la banda de música del municipi, de la qual, hi havia alguns representants en la sala, ha sigut vergonyós, ja que només ha servit perquè els grups polítics es barallen entre ells.

I açò es pot veure clarament reflectit en les últimes paraules que ha dit l’alcaldessa, Amparo Marco, al finalitzar la sessió plenaria “s’acabat la funció, perquè això és el que pareix. Ha sigut una funció xafogosa i vergonyosa, de la que jo no em sent orgullosa com alcaldessa del municipi”.

Per si serveix d’alguna cosa, la sol·licitud presentada per Partit Popular i per Ciutadans ha sigut desestimada, amb els vots en contra del PSOE, Compromís i l’abstenció de Castelló en Moviment.

El primer a tindre la paraula ha sigut Vicente Vidal, el portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de Castelló, que ha començat dient que “no estem ací per una persona concreta, sinó per a posar seny a la política de personal d’aquest ajuntament”, amb aquestes paraules, ja es pot veure que el tema no s’anava a centrar en la banda.

A més ha acusat l’actual equip de govern, que només entrar van decidir “canviar les bases de la banda, sense suport de ningú, ni sindicats, ni partits polítics”.
I han demanat que es “paralitzen les bases de la convocatòria de la plaça de director, temporalment, fins que es pronuncie un jutjat, sobre la querella que ha presentat el director de la banda de música, José Vicente Ramón, per llevar la promoció interna”.

Després ha arribat el torn del PP, on el seu portaveu, Juanjo Pérez Macián, ha començat en to irònic, al recordar l’absència de director en el concert en honor a la Mare de Déu del Lledó, “es va donar la veu d’alarma si hi havia algun director d’orquestra en la sala i no hi havia, al igual que polítics, era més fàcil que apareguera un sacerdot, encara que vostés no creguen ells, i no em referisc al sacerdot”, a més ha afegit “els directors de banda són una espècie escassa, i al estar malalta, no hi havia ningú per a substituir-ho”.

També ha opinat que “en tres anys han mantingut un clima insostenible de terror davant aquest govern municipal i això es veu clarament en la trista llista de baixes per ansietat i depressió”.

Aleshores ha arribat el moment de Xavi del Senyor, portaveu de Castelló en Moviment, que ha sigut contundent “nosaltres donem suport a la banda municipal, reconeixent el treball que fan per la cultura de Castelló i que s’ha vist ennegrit per problemes personals”. A més ha afegit, “assistirem a un espectacle interessant, i això s’ha vist clarament quan Macián ha disparat amb una escopeta retallada que ho ha escampat tot i ha servit per a parlar de qualsevol cosa”.

Banda Municipal Castelló
Actualitat Valenciana

Per la seua banda, el regidor de Compromís, Ignasi García, ha començat dient “benvinguts al final d’un nou acte d’una tragicomèdia, que va començar el 30 d’abril quan 400 veïns no va poder gaudir del concert a la Mare de Déu del Lledó”. I ha acusat l’oposició, “tal vegada algú sabia el que anava a passar i ja tenia escrit el guió” i també de “nosaltres vam haver de pagar 175.000 euros per la indemnització a un sol treballador d’aquest ajuntament per les seues decisions contraris als drets”.

Antonio Lorenzo, també els ha acusat de “convocar-los per un immens exercici d’hipocresia política i d’oportunisme. Perquè són uns hipòcrites i l’únic que els interessa és minar la credibilitat del govern del Pacte del Grau”, a més ha afegit “m’avergonyeix i m’escandalitza com a polític i com a castellonenc tot això”.

A més ha fet una menció a Javier Moliner, “curiosament entenc perquè no està ací, i va anunciar que s’anava, perquè el que queda del seu partit és política low cost”.
Per a finalitzar, ha explicat que “o no qüestione que el senyor Ramón estiga malalt, però el dia anterior estava de jurat en un concert en l’auditori de Castelló”.

Quan ha arribat el torn de paraula de Verònica Ruiz, la regidora socialista, ha apuntat que “ens acusen a nosaltres de no donar una solució en tres anys quan vostés no l’han fet en huit anys”. I ha acusat Macián de “no tindre dignitat política” i li ha suggerit que “torne a l’UJI per a refrescar-se la memòria per a diferenciar entre definicions jurídiques”.

A més ha acusat Begoña Carrasco, de no ser ella qui “done la cara en el Ple” i a Macián “em recorda al senyor Zaplana, perquè era el que donarà la cara, els seus companys ja li donen a vosté com amortitzat”.
Ruiz per a finalitzar li ha regalat un Codi Penal a Macián, per a que “es recicle”.