Castelló amplia la xarxa de banys públics gratuïts i canviadors inclusius

Marco recorda que durant l'anterior mandat es van instal·lar huit banys públics, en la plaça Botànic Calduch, plaça Jutge Borrull, parc Geòleg Jose Royo, avinguda Rei En Jaume, plaça Fernando Herrero Tejedor, Ronda Est i plaça de la Pau.

“Un dels principals reptes de l’Acord de Fadrell és potenciar les instal·lacions públiques que milloren el benestar ciutadà i aconseguisquen que Castelló siga una ciutat més inclusiva”. Així ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la seua aposta per millorar la infraestructura pública que augmente la qualitat de vida de la ciutadania. En concret, Marco ha destacat l’ampliació de la xarxa de banys públics, els canviadors inclusius i els punts d’alimentació infantil.

Durant l’anterior mandat es van instal·lar huit banys públics, unisex i gratuïts en la plaça Botànic Calduch, plaça Jutge Borrull, parc Geòleg Jose Royo, avinguda Rei En Jaume, plaça Fernando Herrero Tejedor, Ronda Est i plaça de la Pau. Marco ha explicat que aquests banys tenen un disseny atemporal i són “respectuosos amb l’entorn, predomina l’ús dels materials ceràmics, compleixen tots els requisits quant a accessibilitat i disposen d’un sistema d’autoneteja”.

La primera edil ha remarcat que aquesta actuació es va realitzar perquè es tractava d’una “demanda històrica de Castelló, on no existien banys públics”. “Estem davant una inversió que ha millorat la qualitat de vida de la ciutadania, sobretot de col·lectius com les famílies amb xiquets xicotets, persones majors o amb alguna discapacitat, ja que fins ara no es disposava de serveis municipals oberts al públic i calia fer ús d’instal·lacions privades, amb els inconvenients que això comporta”, ha expressat.

Quant a la construcció de banys públics inclusius amb canviador de bolquers per als més xicotets i adults amb discapacitat, Marco ho ha qualificat com “completament necessari, i més tenint en compte que ha sigut un dels projectes més votats per la ciutadania en els pressupostos participatius”. Segons l’alcaldessa, aquests canviadors, juntament amb els punts d’alimentació infantil, són un servei essencial per a facilitar la vida de moltes famílies. “Volem que la ciutadania visca en una ciutat més amable i que cuida dels seus habitants, sobretot dels col·lectius més vulnerables”, ha conclòs Marco.

ValenciàEspañol