Bous al Carrer, la festa de la província de Castelló

L'aposta de Castelló pels bous es reflecteix que s'hagen exhibit 571 cerrils dels 832 del total de la Comunitat

Els ‘Bous al Carrer’ sempre estan molt presents a la província de Castelló, però en estes dates, encara molt més, ja que s’estan celebrant festes en nombrosos municipis, en els quals es dóna solta a un gran nombre d’astats, de ramaderies referents en tota Espanya.

La tauromàquia a la Comunitat Valenciana mou masses, la qual cosa comporta un al·licient per al turisme i per tant l’economia, ja que en un any se solen sol·licitar una gran quantitat de permisos per a celebrar festejos de bous al carrer, concretament 9.715 en 2017, en els quals es troben totes les modalitats.

La província de Castelló és la que més destaca amb 5.371 actes taurins.
L’aposta de Castelló pels bous es reflecteix que s’hagen exhibit 571 cerrils dels 832 del total de la Comunitat.

La Vall d’Uixó va tornar un any més a demostrar perquè és el poble més taurí d’Espanya, ja que en 2017 va soltar prop d’un centenar d’estos astats. El primer lloc també ho aconsegueix la província en les embolades, ja que va acollir 1.272 de les 1.966 registrades.

Quant a les modalitats de festejos, a la província en 2017, les vaquilles encapçalen el rànquing amb 1629 actes d’estes característiques celebrats; seguida del bou de ‘corro‘ (1318), bou embolat (1265), bou cerril (571) tancament (564), bou ensogat (9), ‘recortadores’ (9) i bou a la mar (6).

Segons les dades que s’estan recollint en 2018, però que encara no són definitives, enguany també serà molt bo per als Bous al Carrer.

Perquè això siga possible, govern provincial s’estan incentivant els Bous al Carrer amb ajudes perquè no es perda la tradició del bou en qualsevol de les seues modalitats, fins i tot en la plaça, fent cada vegada més visible l’escola de taurina de Castelló.

Esta festa no té l’aprovació de tot el món, molts han sigut els que han intentat acabar amb ella, amb diferents actes, però a la província de Castelló, no ho han aconseguit. En un futur, no se sap que pot passar.

La polèmica sobre el ‘Bou al Carrer’, sempre ha estat a l’ordre del dia, encara que últimament per diferents fets que han ocorregut molt més, amb exemples com, el de la imposició del segon metge, per part de la Generalitat Valenciana, que ha tingut molts retractors, ja que suposa una despesa extra, que no totes les poblacions poden assumir. Al final s’ha aconseguit una demora de dos anys per a després tornar a tractar este tema en Les Corts.

També està, la decisió del nou canal autonòmic de la Comunitat Valenciana, de no retransmetre cap acte taurí, ha aconseguit que els afeccionats es mobilitzen en contra d’esta mesura.

Per a finalitzar, a pesar que hi ha molta gent que està en contra dels bous al carrer, perquè consideren que existeix maltracte animal, esta pràctica tan típica i antiga de la província de Castelló, atrau moltes persones, cosa que es reflecteix en un important benefici econòmic per a la població en la qual en eixe moment se celebren estos actes

ValenciàEspañol