Castelló buscarà solucions sostenibles per a les inundacions de la Marjaleria amb la Confederació Hidrogràfica

La regidoria de Transició Ecològica ha sol·licitat una reunió amb la CHJ per a impulsar mesures basades en la naturalesa i adaptades al canvi climàtic

AVL

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, sol·licitarà conjuntament amb la comunitat de regants del Coto Arrocero una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a abordar solucions que mitiguen les inundacions en la Marjaleria en la línia que marca el nou Pla General.

“Les infraestructures de drenatge tradicionals es poden presentar com a insuficients en la Marjaleria davant la pujada del nivell mar i el creixement d’episodis de pluges torrencials a conseqüència del canvi climàtic. En els temporals dels últims dos anys es van produir situacions conflictives en diferents punts de la Marjaleria. Fan falta noves mesures basades en la naturalesa o solucions de drenatge sostenible que reduïsquen els possibles escolaments. Per això hem demanat una reunió amb la CHJ per a tractar possibles propostes”, afirma el regidor de Transició Ecològica.

El regidor municipal subratlla que “el Pla de Conca i el Pla de Gestió de Riscos d’Inundació 2021-2027, que es troba en estos moments en tràmit, contempla com a nous objectius la gestió hidrològica, la restauració hidro-forestal, el millor aprofitament de l’aigua de pluja per a recuperar aqüífers i l’adaptació al canvi climàtic”.

Navarro destaca que el nou Pla General subratlla la necessitat de promoure mesures que eviten possibles desbordaments de llits davant “l’augment del nivell de la mar com a efecte del canvi climàtic”. Recorda, segons indica el document del planejament, que “el risc en la zona procedeix del desbordament en llits i la pròpia topografia de la Marjaleria, amb cotes similars a les del nivell mar o fins i tot per davall d’ell”. Així, ressalta que la Regidoria de Transició Ecològica treballa en el projecte de Rutes de l’Aigua, que contempla la recuperació d’aqüífers i llacunes com a elements que ajuden a regular les inundacions.

- Advertisement -
CatalanSpanish