21.4 C
Valencia

Castelló arreglarà 1,7 Kms del Camí la Ratlla per 1,3 milions d’euros finançats al 50% amb fons europeus

Concretament es tracta del tram situat entre el camí Serradal i la rotonda de la CV-149 i permetrà separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, mitjançant un parterre vegetal.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

“Castelló és lider en execució de projectes a través de Fons Europeus”. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, este divendres en una compareixença on ha anunciat que la ciutat podrà acometre el projecte de remodelació del camí La Ratlla i ho farà amb el cofinançament al 50% de fons europeus després d’haver aconnseguit una nova ajuda.

Així, d’un projecte que supera els d’1,3 milions d’euros, s’ha concedit una ajuda de quasi 700.000 euros (693.807 euros) per a finançar la meitat d’este de de millora del Camí la Ratlla, en la part pertanyent al terme de Castelló.

- Publicitat -

La zona d’actuació abasta una longitud de 1,77 quilòmetres i una superfície total de 16.816 metres quadrats del Camí la Ratlla, concretament en el tram situat entre el camí Serradal i la rotonda de la CV-149. El projecte, amb un termini d’execució de 10 mesos a comptar a partir de l’inici d’obres que està encara per determinar, permetrà separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, mitjançant un parterre vegetal. I en el costat extrem es col·locarà una zona de trànsit per als vianants i una banda de senyalització. Amb això es pretén realitzar dos zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calçada i senyalitzades.

D’altra banda, esta obra permetrà reduir almenys en un 5% les emissions de CO₂ respecte a la situació de partida abans d’executar-la, complint així un dels requisits dels projectes presentats a la concessió directa de subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni, en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020, segons es detalla des de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica de l’Ajuntament.

- Publicitat -

A més de la remodelació del Camí la Ratlla, l’Ajuntament ha presentat altres tres projectes per a captar ajudes europees a través de la mateixa convocatòria Feder, la resolució de la qual encara està pendent. Són la via verda per als vianants i cicloturistes en el Caminàs i adjacents, la millora de la mobilitat per als vianants i ciclistes de l’avinguda Lledó i el projecte de servei de transport a demanda en urbanitzacions de muntanya i barris perifèrics.

CASTELLÓ, LÍDER EN CAPTAR FONS EUROPEUS

L’alcaldessa ha destacat la satisfacció que suposa per a Castelló ser una ciutat capdavantera en la captació d’este tipus de fons “i ser l’administració pública la que vaja per davant de l’empresa privada presentant propostes que s’aproven i que van creant un curriculum per la ciutat en quan a la concessió d’estes ajudes europees”.

- Publicitat -

“La nostra aspiració és continuar captant noves inversions per a projectes estratègics per a la ciutat, amb criteris d’innovació, eficiència energètica, sostenibilitat i accessibilitat, i en esta línia estem treballant, al marge de continuar executant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), que ens està permetent transformar la ciutat amb altres 20,2 milions”, ha ressaltat l’alcaldessa. “Europa és una finestra d’oportunitat per a Castelló i cal aprofitar-la”, ha insistit Marco.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,024FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’atur augmenta després de l’estiu a Alacant

L'atur puja en 16.900 persones a Alacant.

Xixona celebra la Fira del Torró de manera virtual per les restriccions sanitàries

La situació sanitària impedeix que la Fira es realitze de manera presencial, per la qual cosa les persones interessades podran adquirir els torrons i dolços nadalencs a través d'una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

L’hospital de la Ribera a punt de col·lapsar amb pacients en corredors d’Urgències

El sindicat CSIF alerta de la "caòtica situació" i assenyala que fins a 30 pacients esperen "pendents d'un llit per a ser ingressats".

Detinguts un pare i el seu fill a Gandia per agredir-se mútuament

El progenitor va realitzar un tall en l'avantbraç al seu descendent amb una navalla.

Educació suma noves actuacions del pla Edificant en 20 centres

Edificant inclou el nou institut de Moncofa i la construcció de l'IES Álvaro Falomir (Almassora), el CEE Baix Maestrat (Vinaròs) i els CEIP Hispanidad (Santa Pola), Eugenio Martí (Benicull) i Mare de Déu del Patrocini (Foios).
- Advertisement -

: Valencià