Castelló es bolca amb la celebració d’un històric Campionat del Món de Trail i ofereix el millor #CSEscenarioDeportivo

"Els millors corredors del món gaudeixen ja d'una província que es projecta al món com el millor escenari esportiu"

L'actuació, que també inclou la prolongació i urbanització del carrer Aadisa, té una inversió prevista de més de 610.000 euros

La província de Castelló s’ha bolcat amb la celebració d’un històric Campionat del Món de Trail i està oferint la millor versió de les grans qualitats de la província com a destinació i escenari esportiu, alguna cosa que impulsa la Diputació des de Castelló Escenari Esportiu. El mateix president de la Diputació, Javier Moliner, ha volgut acompanyar als corredors tant a les 6 del matí en l’inici del Mundial, com a les 7 en el de la MIM.

Després, Moliner ha comprovat durant tota la jornada d’avui el gran seguiment que tan castellonencs com a centenars de visitants estan donant a les proves esportives que van arrencar anit a la plaça de les Aules de Castelló amb la CSP i segueixen durant la jornada d’avui amb el Campionat del Món, la Marató i Mitja i el Campionat Nacional de Trail.

Rovira  

“Arranca la jornada d’hui la Penyagolosa Trails amb la força del Mundial, de tota una província bolcada amb el major esdeveniment esportiu que hem tingut. 49 seleccions dels cinc continents, amb orgull de pertànyer a una terra única que ha estat capaç de seduir al món per celebrar la prova més internacional, la més important del món de l’ultra trail. Hui des de Castelló a Penyagolosa, estan recorrent les sendes històriques de la nostra província els millors corredors del món gaudiran d’una terra que es projectarà amb la imatge d’un territori únic per a la pràctica de l’esport i ser un escenari esportiu únic en el mediterrani”.

Al gran acolliment de públic i dinamisme als pobles cal sumar l’espectacular seguiment mediàtic que està tenint el Campionat del Món, amb més de 80 periodistes de diferents països acreditats per cobrir esta competició en la qual participen els 400 millors corredors de muntanya del món. Una repercussió sense precedents que s’està convertint en la millor oportunitat per posicionar al món la província de Castelló com el millor escenari esportiu i potenciar noves oportunitats econòmiques als pobles a través de l’esport.

Cal tenir en compte que amb l’elecció de l’Associació Internacional de Trail Running de fer Penyagolosa Trails seu del Campionat del Món, Penyagolosa se situa a l’altura d’altres destinacions internacionals com el Montblanc, la Marató donis Sabres, The Western States o la Madeira Island.

Un impacte sense precedents per a Castelló

L’excel·lent acolliment que està tenint la celebració a la província de Castelló del Campionat del Món de Trail està permetent que les expectatives econòmiques i de generació d’ocupació es dupliquen respecte a les de l’any passat amb motiu de la celebració de la Penyagolosa Trails.

Tant és així, que malgrat que l’any passat es va aconseguir un rècord d’ingressos d’1,1 milions d’euros, este any ja s’ha garantit que, com a mínim, se superaran els dos milions d’euros d’ingressos directes per la competició.

A això cal afegir l’aportació sense precedents al valor de marca territorial com a destinació esportiva que va a suposar la celebració d’este Campionat del Món, perquè cadascun dels millors 400 corredors del món ‘arrossega’ una legió de seguidors especialitzats convertint-se en grans prescriptores de la destinació provincial per a la pràctica d’esport i organització de competicions durant tot l’any.

PublicitatJuega Limpio Orihuela