Creix el malestar veïnal en l’avinguda Caputxins per convertir encreuaments en zona de vianants

La "redistribució de l'espai" de 'Les Palmeretes' de Castelló que deixa més ús per a vianants ha provocat crítiques enceses a les xarxes socials de veïns que parlen de "cagada" i carreguen contra les polítiques de mobilitat de l'ajuntament

Centenars de veïns de Castelló de la zona de l’avinguda Caputxins i voltants, han fet que els posts del Facebook de l’ajuntament respecte la “redistribució de l’espai” de la zona central de ‘Les Palmeretes’ tire foc. De fet, prop de 200 dels més de 300 comentaris que registra en les últimes hores l’entrada on es veu com amb uns pivots i una mena de testos decoratius s’hi han anul·lat alguns dels encreuaments d’este vial, mostren la seua indignació. Comentaris encesos titllant de “otra cagada” la iniciativa es sumen a altres que aprofiten per a qüestionar tot el treball de l’ajuntament i no només en termes de mobilitat.

Actualitat Valenciana, s’ha posat en contacte en el president de la federació d’associacions veïnals per confirmar l’abast d’este malestar que es tradueix a la xarxa amb les caretes roges de fúria. I és que sembla que la principal crítica ve perquè “a la junta del districte Nord no s’ha comentat res del que s’anava a fer a l’avinguda Caputxins, i el més normal és que, en un estat democràtic, almenys es consulte amb els veïns que viuen allí”, explica Francisco Cabañero des de COASVECA.

Cabañero recorda que durant la pandèmia, quan la gent va començar a tornar a eixir es van posar les tanques a les zones centrals per a facilitar el distanciament als vianants. “Però és que ara van llevar les tanques i posen ahí pivots i maseteres per a millorar la seguretat dels vianants, però sense que ningú sabés res!”, explica.

De moment des de l’Associació de veïns del Primer Molí, tant com des de la federació d’associacions ja s’hi ha demanat una reunió amb el tinent d’alcalde del districte nord, Francesc Mezquita i amb el regidor de mobilitat, Jorge Ribes així com els tècnics municipals encarregats d’esta modificació, que podria produir-se a principis de setembre.

Tot i això, la realitat que està provocant més crítiques són els problemes que genera al trànsit rodat este canvi en allò que al Facebook de l’ajuntament denomina “redistribució de l’espai”. “Per exemple quan eixies al carnet Bernat Artola no pots creuar a l’altra banda per incorporar-te a la rotonda de les canyes i això fa que hages d’acabar a la plaça Maria Agustina per a pegar la volta i el que fa, és que es forma un embús”, apunta Cabañero. “Per tant tampoc poden dir que es fa per reduir les emissions perquè després et toca rodar més i fer més recorregut” afegeix.

D’altra banda, una altra de les coses que sembla haver molestat també part del veïnat és que el canvi s’hi ha produït durant este mes d’agost, amb la qual cosa, molta gent en tornar de vacances s’està trobant amb el canvi sense saber res”.

Amb tot, el president de COASVECA es mostra prudent i confia que l’esperada reunió que s’hi ha sol·licitat “tant de manera formal com de paraula amb el mateix tinent d’alcalde del districte” puga aclarir la situació en què quedarà l’espai per a vianants i par a trànsit i oferir l’explicació del projecte als veïns de la zona.CatalanSpanish