15.6 C
Valencia

Associacions veïnals de Castelló demanden instal·lacions alternatives per al centre de Salut Constitució

El sindicat CSIF denuncia que en 4 mesos no s'ha rehabilitat l'actual edifici i els veïns estan farts de desplaçar-se fins a Palleter.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El sindicat CSIF assegura que la mesura adoptada per la conselleria de Sanitat de derivar fins a les instal·lacions mèdiques de Palleter, als pacients del centre de Salut Constitució, tancat per no complir amb les mesures de seguretat recomanades en la crisi del COVID-19, no està acontentant ni a pacients ni a professionals.

La central sindical explica que rep númeroses queixes de treballadors i usuaris relatives a l’organització de l’atenció sanitària d’estos consultoris. El CS Constitució es troba tancat des de la declaració d’Estat d’Alarma, remetent-se els seus pacients al CS Palleter. “Es dona la circumstància- comenta CSIF- que en Palleter ja hi ha assignats 18.377 pacients adults i 3.408 de pediatria, i a este centre de salut atén ara les seues SIP més els 8.089 adults i 934 xiquets procedents de Constitució, unes xifres que no són assumibles en les seues instal·lacions”.

CSIF critica que no hi ha consultes per a tots els professionals sanitaris (els professionals de Constitució acudeixen a treballar a Palleter) amb el que l’ocupació de les mateixes genera desorganització. “Els pacients són els altres grans perjudicats, ja que com a mínim han de desplaçar-se 1,5 km i solen ser persones majors i residents en el centre de Castelló”.

El centre de salut de Constitució “no s’ha obert perquè l’administració no l’ha volgut rehabilitar en 4 mesos de crisis” subratlla CSIF, que després d’haver denunciat en els últims anys el deplorable estat de les seues instal·lacions, opina que “l’administració té com a objectiu aprofitar este desconcert per a prescindir del centre de salut, sinó, no s’entén”. El sindicat recorda que Constitució dona servei a una zona clau de la capital de la Plana i “s’han obert consultoris amb condicions igual de discutibles per les quals este es manté tancat”. La central sindical ha defensat durant els últims dos anys que Constitució requereix una reforma total o, en defecte d’això, un trasllat a unes noves instal·lacions en el mateix barri.

- Publicitat -

CSIF va denunciar fins i tot l’aparició de rates en les consultes, problemes amb les aigües fecals i deficiències d’accessibilitat, no obstant això, l’administració va renovar el contracte de lloguer del local i no ha escomés les obres oportunes.

Els ciutadans afectats per esta ‘desatenció sanitària’ en el seu propi lloc de residència, s’han sumat a CSIF en les seues reivindicacions a la Gerència del Departament de Salut de Castelló, en les quals el sindicat, l’Associació de veïns Plaça Constitució i l’Associació de Veïns Verge de Lledó demanen als responsables de l’àrea de salut, l’obertura d’este centre, complint amb els actuals criteris de seguretat i higiene, o en una nova ubicació com més prompte millor.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià