30.8 C
Valencia

El Col·legi de Metges de Castelló dona suport al rebuig dels centres de salut en l’ampliació de l’horari a l’estiu

La mesura anunciada per la consellera Ana Barceló ha rebut el rebuig de les societats científiques agrupades en el Fòrum de Metges de l'AP.

- Publicitat -AVL

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) dona suport a les crítiques i l’oposició del Fòrum de Metges d’Atenció Primària a la decisió unilateral de la Conselleria de Sanitat, sense prèvia consulta a les societats científiques i les corporacions mèdiques, d’obrir els centres de salut a la vesprada durant tot l’estiu.

En la seua resposta per mitjà d’una carta pública: “Fins ací hem arribat, Sra. Consellera”, els metges d’Atenció Primària adverteixen que aqueixa obertura es realitzarà en condicions de precarietat i sense poder oferir una atenció segura ni de qualitat a la ciutadania.

La mesura anunciada per la consellera Ana Barceló ha rebut el rebuig de les societats científiques agrupades en el Fòrum de Metges de l’AP: SoVaMFiC, SVP, Avalpap, SEPEAP, APEPA, COMA, CESM, així com de SEMERGEN i SEMG-CV. En el seu comunicat anuncien el seu plante davant la citada mesura.

Estos col·lectius denuncien “la penúltima decisió unilateral i no consensuada, com és norma en esta Administració, de posar en funcionament els centres de salut a les vesprades durant els mesos de juliol, agost i setembre, ha sigut la gota que ha satisfet el got de la paciència de metges de família i pediatres de la Comunitat Valenciana”.

Consideren, des del citat Fòrum, que l’obertura dels centres de salut a la vesprada este estiu no garanteix una atenció segura ni de qualitat a la població i més si es fa, indiquen, amb plantilles infradotades, sense els reforços promesos i amb agendes sobrecarregades i consideren que esta decisió no es basa en criteris mèdic-epidemiològics objectius donada la situació actual.

En la seua carta oberta, recorden que “es va reclamant mesures urgents per a poder tirar avant el primer nivell assistencial i que porten anys aportant a l’Administració coneixement i experiència, reunint-se en nombroses ocasions en les quals s’han aportat mesures en benefici de la salut de la ciutadania i per a augmentar la qualitat en el servei”.

Sostenen que “l’atenció als ciutadans durant el període estival queda assegurada sense l’obertura a les vesprades dels centres de salut, com es fa des de fa anys. Això sí, amb un adequat reforç de l’Atenció Continuada i Urgències”. Així mateix, criden l’atenció a la Conselleria perquè “a 11 de juny” encara “es desconeixen els plans de substitució, i tampoc s’han assegurat els contractes necessaris per a garantir una atenció de qualitat”.

És per este cúmul de circumstàncies que li indiquen a la consellera que “fins ací hem arribat”, al mateix temps que li deixen clar que “no compte amb el nostre silenci davant este pla d’estiu que planteja”. Així mateix, han manifestat que no són ací per a mirar per a un altre costat, sinó per a vetlar per la salut dels seus pacients i per a exigir els mitjans i les garanties necessàries, dels quals precisament per falta de recursos i planificació manquen.

Per tot això, els metges d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana reiteren que “ens plantem, Sra. Consellera”. L’obertura a les vesprades dels centres de salut durant els mesos de vacances, en els quals les plantilles tindran un minvament, mai inferior al 30%, és un autèntic “despropòsit; es tracta d’una mesura demagògica, no consensuada amb els autèntics coneixedors de la situació i una temeritat que crearà falses expectatives i possibles contagis en la població”. I el seu plante va acompanyat de l’exigència que “es reconsidere esta mesura i en endavant es consulte als professionals qualsevol mesura de caràcter organitzativa que els afecte”, per a, d’esta manera, evitar generar nous problemes als ciutadans.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià