Castelló de la Plana s’uneix a la “Ruta Europea de la Ceràmica”

La capital de la Plana és la primera ciutat espanyola que formarà part de la European Route of Ceramics del Consell d'Europa.

Castelló de la Plana dona un nou impuls a la seua projecció turística internacional gràcies a una de les seues senyals d’identitat culturals: la ceràmica. I des d’este mes d’abril s’integra en la ‘Ruta Europea de la Ceràmica’ de la qual només formen part altres cinc ciutats i entitats del Vell Continent: Faenza (Itàlia), Llemotges (França), Museu Princenhof de Delft (Països Baixos) i Museu Porzellanikon de Selb i Höhr-Grenzhausen (tots dos a Alemanya)

Formar part d’esta Ruta “ens brinda l’oportunitat de compartir en l’àmbit internacional una part essencial de la nostra identitat, de mostrar no sols les col·leccions de ceràmica sinó també el procés de producció d’esta, la qual cosa ocorre entre bastidors. I també les aplicacions innovadores que estem donant, potenciant els usos urbans del producte ceràmic i la seua inclusió en els projectes d’inversió pública”, ressalta l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco.

Esta ruta permet descobrir mitjançant les visites promogudes des d’esta xarxa l’evolució cultural i social que, gràcies a la indústria ceràmica –una de les més antigues d’Europa– han experimentat les regions implicades en ella, creant una forta identitat europea i reflectint les particularitats locals que conviuen en els seus diferents territoris. Un any després de la seua creació, la Ruta Europea de la Ceràmica va aconseguir en 2012 la seua certificació com a Itinerari Cultural del Consell d’Europa, el repte del qual és valorar i protegir l’herència –material i immaterial– lligada a la ceràmica, així com coordinar i establir noves sinergies amb les entitats europees vinculades al sector.CatalanSpanish